Fermierii gorjeni ignoră programările APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a lansat campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă începând cu data de 1 martie. Deşi centrele APIA din Gorj au trimis invitaţii fermierilor pentru a se prezenta să-şi depună documentele, foarte puţini dintre fermieri au respectat data şi ora la care au fost programaţi.

Până în prezent, la nivelul judeţului, din 25.000 de fermieri gorjeni doar 13.759 au depus cereri pentru o suprafaţă de 46.032,18 ha. Dintre acestea, un număr de 1.252 cereri de plată pentru o suprafaţă de 4.271, 95 ha s-au depus prin intermediul aplicaţiei IPA Online. “În vederea eficientizării campaniei am trimis fiecărui fermier invitaţia de a depune cererea într-o anumită zi, însă foarte puţini au fost cei au respectat aceste programări. Mulţi fermieri depun cererile pe ultima sută de metri şi produc o mare aglomeraţie. În situaţia în care vin în altă zi decât în cea care sunt programaţi, vor trebui să respecte programările din ziua respectivă”, a declarat Traian Crăc, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţiei pentru Agricultură Gorj.

Fermierii au dreptul să solicite sprijinul financiar pentru suprafaţă, fără a fi penalizaţi, până pe data de 17 mai. Pentru depunerea cererilor începând cu data de 18 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: