Fermierii gorjeni, programaţi la APIA

Fermierii gorjenii au fost planificaţi pentru a-şi depune cererile în cadrul campaniei SAPS 2011. Cu toate acestea aproximativ 75% dintre gorjeni au respectat programările. Pentru a impulsiona campania, reprezentanţii APIA se vor deplasa în judeţ încercând să-i surprindă pe fermieri înaintea începerii muncilor agricole. De asemenea, vor fi suplimentate efectivele salariaţilor de la Centrele Locale cu angajaţii de la Compartimentul Control Tehnic.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj face apel la fermieri să respecte ziua în care au fost programaţi pentru depunerea cererilor în cadrul campaniei SAPS 2011. Directorul adjunct al instituţiei spune că astfel va fi evitată aglomeraţia din ultima parte a perioadei de primire a cererilor, dar şi penalizările pentru depăşirea termenului limită, respectiv a datei de 16 mai. “Pentru eficientizarea campaniei am trimis fermierilor invitaţia de a depune cererea într-o anumită zi. Astfel, îi rugăm pe fermieri să respecte programările pentru a se evita aglomeraţia din ultima parte a campaniei. Din cei 2770 de fermierii programaţi de la începutul campaniei şi până în prezent, doar 2105 fermieri şi-au depus cererile. Dintre acestea 2082 au fost cereri în format IPA, iar 23 au fost cereri în format clasic. S-a solicitat sprijin financiar pentru o suprafaţă de 8000 hectare”, a declarat Mihai Versin, director adjunct al APIA Gorj.

Se suplimentează angajaţii de la centrele locale

Începând cu această săptămână, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj va suplimenta numărul angajaţilor de la centrele locale. De asemenea, reprezentanţii APIA se vor deplasa în judeţ pentru a impulsiona campania de depunere a cererilor. “Încercăm să suplimentăm efectivele de la centrele locale cu angajaţii din cadrul Compartimentului Control Tehnic al instituţiei. De asemenea, intenţionăm să ne deplasăm în judeţ pentru a impulsiona campania şi pentru a-i surprinde pe fermieri până încep muncile agricole. De la 450 de cereri/zi câte se înregistrează în prezent vom încerca să ajungem la o normă de 500 de cereri/zi”, a precizat Mihai Versin.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: