Cu "tanchetele" trase pe dreapta, minerii merg kilometri întregi prin nămol: Aceasta este realitatea!

Accidentul din Jilț Sud scoate în prim plan din nou, adevăratele probleme din carierele de cărbune. Condițiile grele în care muncesc minerii sunt aceleași dintotdeauna, dar au fost trecute cu vederea, iar oamenii s-au obișnuit să muncească din greu pentru o pâine. 

În România lui 2023, pentru că drumurile din cariere nu sunt amenajate corespunzător, pentru că mașinile care ar trebui să-i ducă la muncă nu sunt sigure, minerii n-au decât să meargă pe jos și câțiva kilometri, prin noroaie ce le ajung până la genunchi. 

În timp ce șefii promit că fac drumuri și îmbunătățesc condițiile de muncă, oamenii din producție le mai arată încă o dată care e, de fapt, realitatea. Iar politicienii au găsit o nouă ocazie să se acuze unii pe alții agățându-se de dramele minerilor. 

"Transportul angajaților la punctele de lucru este sistat ca urmare a deciziei organelor de control care au stabilit că parcul auto al companiei este neconform.

De azi, angajații au de parcurs pe jos distanțe mari în condiții dificile, dar majoritatea mi-au spus că sunt de acord să facă aceste eforturi pentru bunul mers al companiei și pentru că văd că luăm măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Continuăm să amenajăm drumuri și, în paralel, lucrăm la un plan de măsuri care presupune, atât investiții în parcul auto al companiei, cât și în îmbunătățirea condițiilor de lucru. Sunt în teren, alături de oameni și caut cele mai bune soluții ca să trecem cu bine peste această perioadă", este mesajul postat pe Facebook de Constantin Trufelea, membru în Directoratul companiei. 

În tot acest timp, lideri de sindicat sau muncitori simpli arată și ei pe rețelele de socializare cât de grele sunt condițiile în care își desfășoară activitatea în această perioadă. 

Sindicalistul Manu Tomescu le transmite politicienilor "să spună adevărul și să se oprească din minciună".

"În timp ce puterea politică (SISTEMUL), declară și se laudă că "ne salvează", noi cei care muncim în subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, vedem și simțim în fiecare zi de muncă cum ne închid și cum ne-au lăsat de izbeliște!

Stimați lideri politici, opriți-vă din MINCIUNĂ! Spuneți-ne ADEVĂRUL și începeți să faceți ceva cu adevărat pentru ultimele generații de mineri și energeticieni care au mai rămas să muncească în această activitate!

Utilajele și instalațiile pe care le exploatăm sunt din ce în ce mai învechite, și cu lipsuri din ce în ce mai mari! Salariații din producție sunt din ce în ce mai puțini, și tot mai îmbătrâniți și îmbolnăviți, dar cu toate astea sunt constrânși să preia sarcini suplimentare! Aceasta este REALITATEA, domnilor lideri politici care conduceți această companie", a transmis sindicalistul Manu Tomescu. 

Vizualizări: 4,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: