Virgil Popescu: Plan de investiţii pentru siguranţa angajaţilor CEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că va fi elaborat un plan de investiţii la Complexul Energetic Oltenia(CEO),  pentru exploatarea în siguranță a cărbunelui.

 

 

Ministrul  asigură că angajaţii vor beneficia de echipamente de protecție pentru angajații CEO și că va fi rezolvată problema transportului.

„Am solicitat conducerii CEO aprobarea de urgenţă a unui plan de măsuri cu privire la toate problemele identificate până în prezent. În termen de maxim 15 zile va fi aprobat un plan pentru demararea investiţiilor privind exploatarea în siguranţă a cărbunelui din carieră, asigurarea echipamentelor necesare de protecţie pentru personalul de exploatare, efectuarea transportului personalului în condiţii de siguranţă, precum şi orice alte măsuri necesare desfăşurării activităţii. Este inadmisibil să avem aceste tipuri de drumuri, pe care nu poate circula nicio maşină. În ceea ce priveşte vreo vinovăţie, cred că toată lumea a înţeles că noi nu stabilim vinovăţii din punct de vedere penal şi aşteptăm derularea anchetei penale”, a declarat Virgil Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Despre solicitarea PSD de a-şi da demisia, ministrul afirmă: „ Sunt la curent cu ce se întâmplă. Este un act de joasă speţă să te foloseşti de o tragedie care s-a întâmplat şi să încerci să o exploatezi politic”.

Vizualizări: 2,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: