Pandurii a cerut e o amânare a datei limită la FRF

FRF a impus clubului Pandurii  Târgu Jiu rezolvarea problemei restanţelor jucătorilor de origine sârbă, Gordan Bunoza şi Nicola Vasiljevic, până la data de 30 mai. Gorjenii au anunţat de miercuri că au banii necesari, dar nu pot plăti până când nu se asigură că jucătorii trimit la FIFA documentele necesare pentru anularea sancţiunii.

Termenul dat de federaţie  pentru a pune în aplicare sancţinile a expirat deja, dar Pandurii tot mai aşteaptă un răspuns de la FRF. Gorjenii au motivat în cererea transmisă în scris către FRF că au nevoie de mai mult timp pentru a pune la punct toate documentele care trebuie transmise la FIFA pentru ca echipa să nu fie depunctată.

Oficialii clubului Pandurii vor ca FRF că prelungească termenul limită cu câteva zile, pentru a se obţine adrese de la foştii jucători din care să reiese că renunţă la cererea de depunctare, dacă li se achită datoriile.

Preşedinte al Adunării Creditorilor, Marin Condescu e de părere că o mână de ajutor din partea federaţiei ar putea duce la rezolvarea acestei situaţii extreme. Acesta nu înţelege de ce Pandurii nu a primit mai multe zile la dispoziţie din partea Comitetului Executiv al FRF pentru a-şi rezolva problema şi face un apel către forul fotbalistic: ”Nouă ne-ar trebui de la Comitetul Executiv zece zile să rezolvăm problema. Nu înţeleg de ce termenul e până pe 30, la ora 24 şi nu a fost până pe 4 iunie, să ne lase şi nouă zece zile. Atât ne-ar trebui, până în 4-5 iunie. Aşteptăm un nou termen din partea Comitetului Executiv pentru că noi ne-am adresat deja către FRF în acest sens. Tranzacţia către jucători se face prin bancă, deci se poate face rapid, dar tot ne trebuie timp, pentru că răspunsul nu poate veni mâine de la FIFA. Şi atunci, Comitetul Executiv, având în vedere toată această corespondenţă externă şi faptul că noi am recunoscut datoria şi vrem să plătim banii, ar trebui să ne dea un termen măcar de zece zile”.

Pandurii speră să primească vineri o amânare de la federaţie pentru a putea convinge jucătorii Bunoza şi Vasiljevic să trimită la forul fotbalistic documentul din care să reiese că nu mai solicită depunctarea echipei Pandurii. Cert e că până joi nu s-au făcut plăţile către jucători, deşi gorjenii susţin că au împrumutat banii necesari plăţilor.

Există şi voci care susţin că Pandurii nici nu ar trebui să mai facă aceste plăţi, pentru că oricum nu va retrograda dacă este depunctată, pentru că sunt mai multe echipe din Liga 2 care au probleme şi vor fi locuri până la urmă în eşalonul doi şi pentru Pandurii şi chiar şi pentru Energeticianul.

SSC Farul Constanţa deja a anunţat de joi iminenta intrare în faliment, aceasta fiind a doua echipă constănţenă care dispare. Probleme cu susţinerea viitoare are şi Sportul Snagov care ar putea să nu se înscrie sezonul viitor.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: