Festivalul penibilului: Cazul Jilț Sud arată urâțenia politicienilor

Avem următoarea problemă pe care gorjenii trebuie să o deslușească de pe acum, nu în 2024!

Se dă o situație extrem de gravă, care a mișcat o țară întreagă, și o mână de politicieni aflați în aceeași oală, din categoria ”vrem să, vom …”, așadar, care au făcut fix nimic. 

Rezultă de aici adâncirea neîncrederii în instituții, înrădăcinarea ideii că ești neprotejat, creșterea dezamăgirii față de clasa politică, dar și o confirmare că scaunele călduțe și funcțiile afectează grav bunul simț. A, și multă greață.


De ce, pe scurt, în următoarele rânduri.

La o zi după înmormântarea celor trei mineri morți în accidentul de la Jilț, PSD și liderii săi au ieșit cu declarații și solicitări de demisii. Vinovați, evident, ceilalți. 


Deputatul Radu Miruță de la USR are acum colegi pe cărarea penibilului. El s-a grăbit să anunțe încă un mort, liberalii s-au făcut nevăzuți, iar pesediștii au tăcut mâlc după tragedia de la Jilț, de frică să nu se lipească ghinionul de ei. Până azi. 


La o săptămână de la tragedia de la Jilț, PSD cere demisii, pornind de la o declarație făcută acum ceva timp de Ion Iordache, președintele PNL Gorj.

El a spus că dacă CEO n-ar fi fost condus de PNL, acum era în faliment. Anterior, tot el spusese că CEO este condus de PSD, că majoritatea oamenilor sunt de la PSD. Iordache…

Toate se întâmplau în timp ce PSD și PNL se luptau pe posturile libere în Directorat. Pe care le-au împărțit frățește: unul mie, unul ție. 

Pornind de la această declarație, PSD, încrezător, trimite un comunicat de presă în care cere demisia ministrului Virgil Popescu și a oricui mai este în preajmă. Să plece toți: ”Ion Iordache are dreptate! TOȚI reprezentanții PNL din Ministerul Energiei și din Complexul Oltenia trebuie să-și dea demisia, inclusiv acesta din fruntea PNL Gorj!”.

Și bineînțeles că mai adaugă că: ”Singurul reprezentant PSD din Directorul companiei este Marius Negru, responsabil de partea Energetică, iar diferența de viziune și acțiune este clară pentru toată lumea”. Între timp mai au unul, Ion Bălășoiu, pe minerit. Ca să nu mai spun că alianța PSD-PNL funcționează peste tot! 


Își împart funcțiile, să-și împartă și vinile!


Dar unde sunt soluțiile pe care le propune PSD? Dar PNL? Dar USR? Altele în afară de demisii?

Pentru că la conducere este oricum o mare rotație de cadre, cam cum se face și în mai, la Guvern. Vin ai noștri, pleacă ai noștri. ”Ai noștri” însemnând toți, de la toate partidele.  

Problemele din carieră sunt de acum? Sau sunt de zeci de ani? Sunt și din vremea PSD, și din cea a PNL? 

Sunt uimiți de tanchetele acelea, nu le-au văzut până acum? Sunt șocați că oamenii sunt transportați așa?  Dar care este soluția? Acum e doar zgomot!


Un alt lider PSD, Cosmin Popescu, scrie într-o postare: ”Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu”. 

Trebuie să dea toată lumea explicații. În fapt, pot, oare, toți politicienii să admită că știu că acelea sunt condițiile din cariere, că mereu au fost lăsate deoparte pentru alte cheltuieli, că sunt mereu accidente? Declarate sau ascunse. 

A intrat în scenă și Mihai Weber, liderul PSD Gorj: ”Nu mai mințiți! Nu vă mai prefaceți că nu știați ce-i în cariere”, scrie el! Exact așa, nu vă mai prefaceți că nu știți TOȚI ce e în cariere! 


Lăsați-o așa! Opriți-vă toți! Nu căutați capete de tăiat pentru că ar trebui să vă puneți la rând. 


Ce se întâmplă este un efort colectiv al politicienilor și oamenilor pe care i-au promovat ani la rând. 

Felicitări, ați făcut treabă bună!

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: