Ajutăm sportul sau doar ne facem că ajutăm?

O știre referitoare la două noi terenuri de fotbal pentru copii a fost intens mediatizată în ultima perioadă. E un lucru bun pentru copiii care vor să facă sport. Mai ales pentru cei din Bârsești și Preajba bineînțeles, acolo unde vor fi amenajate aceste baze sportive. Și e o stare de normalitate să avem cât mai multe terenuri de sport. Totuși autoritățile locale spun că vor fi două terenuri de fotbal ce vor fi folosite de CSM Târgu Jiu pentru grupele D și E de juniori, și de alte cluburi sportive din municipiu. 


Ceea ce este greu de înțeles este de ce nu a amenajat Primăria Târgu Jiu aceste terenuri, sau măcar unul, în Complexul Sportiv Municipal, acolo unde a scos la licitație, chiar în acest an, un teren situat lângă terenul trei de antrenament. Spunea atunci primarul Marcel Romanescu că scoate la licitație terenul pentru că „au fost solicitări de la cluburile private din Târgu Jiu să se scoată la licitație acel teren” și că „sunt și primarul a 5-6 întreprinzători care, astăzi, au școli de fotbal în Târgu Jiu”.  Știind acum la cine a ajuns acel teren din baza sportivă din centrul orașului nu putem decât să fim sceptici cu privire la bunele intenții din această inițiativă. 

Dacă acum grupele de copii de la CSM au nevoie de mai multe terenuri de antrenament de ce nu s-a păstrat acel teren situat chiar în stadion pentru a le amenaja acolo o bază sportivă și de ce vor fi trimiși la Preajba și Bârsești? Cum li se va explica acum părinților că trebuie să ducă copiii să facă sport la marginea orașului și de ce nu a construit primăria în stadion încă un teren de fotbal dacă tot avea această posibilitate și bugetul necesar? 

Primăria Târgu Jiu se angaja să susțină dezvoltarea sportului la nivel de copii și juniori atunci când a înființat clubul CSM Târgu Jiu dar cea mai mare parte a bugetului acestui club este acum direcționat către jucătorii străini de la echipa de baschet și jucătoarele venite de prin toată țara la echipa de handbal senioare. 

Trebuie să spunem și că mulți dintre copii făceau sport la cluburile private, închise acum. 


A ajuta sportul nu înseamnă deloc a falimenta cluburile mici și școlile private monopolizând toate ramurile sportive. Și nu înseamnă în niciun caz a da copiilor un rând de echipament și o minge să se antreneze pe un teren construit de alții. Ar fi însemnat poate ceva dacă primăria le-ar fi amenajat și un teren nou copiilor, chiar în baza sportivă, acolo unde au învățat fotbalul încă de mici. Și poate ar fi însemnat mai mult dacă primăria nu le-ar fi spulberat acestor copii, care au crescut cu Pandurii, un vis, acela de a juca apoi la echipa fanion a Gorjului. 

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: