Fiecare televiziune pe limba ei (în fund) piere

Scriu acest text la 5 după-amiaza, joi, 11 iulie. Mi-am făcut provizii. Am luat bere, chipsuri, semințe, floricele și chestii de făcut senvișuri. Am emoții, aproape ca pe vremuri înaintea unui meci al Craiovei (apropo, abia aștept să am din nou emoțiile alea, vor urma cât de curând). Nici nu mai am răbdare să ajung acasă și să dau pe Antena 3. Astăzi, demonstrând o superbă moștenire genetică, așchia Camelia Voiculescu a fost pusă sub urmărire penală. Și acuzată, laolaltă cu instituția pe care o conduce în mod oficial, de șantaj. Trunchiul, Dan Voiculescu, probabil tună și fulgeră prin birouri. Știu că nu se cade să prevezi ceva ce deja se va fi întâmplat când citește lumea textul, dar diseară o să fie circ. Dumnezeule mare, cum o să facă Mircea Badea, săracul!

Antena 3 își învață lecția la modul dur, de un an încoace. Luați la ochi de UE și de SUA în egală măsură, cățeii manipulatori s-au pus cu spatele la zid și latră fioros, cu spume la gură, nedându-se ridicați și duși la ecarisaj. Spectacolul e fabulos, OTV-ul are, iată, în sfârșit un înlocuitor. Iar noi, consumatorii de circ ieftin, vom fi iarăși fericiți. Nici ei nu cred că vor fi chiar supărați, anteniștii. Continuu să cred că tot ce fac oamenii ăia e un rol, chiar n-ai cum să fii atât de penibil în realitate. Cred că ajung acasă și sunt oameni ca noi toți, liniștiți, iubitori cu cei dragi și nedobitoci. Deci n-au de ce să se supere, din moment ce le crește ratingul. E drept, nu le mai merg șantajele, acum, că sunt sub observație strictă. Dar s-or descurca ei și pe alte părți.

Antena 3 e un fenomen social pe cale de dispariție. Un PRM reinventat, combinat cu OTV și cu Scânteia. Fiecare generație are nevoie de nebunii ei. Uneori, în apogeul crizei morale și intelectuale, nebunii încep să pară normali. Vadim a fost el însuși aproape să fie președinte, imaginați-vă! Antena 3 e în perioada de nebunie mare și pompoasă. Dar ați face bine să vă bucurați de ultimele clipe de triumf. Să ne bucurăm împreună.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: