Fiii ploii

Sau “fii ploi”, cum ar scrie, probabil, noul ministru al Culturii. Nu-l pomenesc întâmplător. Chiar la PNL-iști se referă titlul. După aparenta apropiere de Băsescu și cearta cu Turnătorul și cu Ponta, Antena 3 i-a părăsit. La RTV, Crin Antonescu e de ceva vreme inamicul principal, în sforțarea lor uneori hilară de a explica iminenta trădare a lui Ponta. B1 TV nu-l poate înghiți, deocamdată, pe cel pe care l-a alintat ”Căcărău”, iar, aflată mereu în așteptarea unui partid pe lângă care să se aciueze, Realitatea dă și ea din toate puterile într-un partid care se dă istoric, dar care nu reușește să vină cu un nume care să folosească acuzativul corect taman la Cultură.

Poate că PNL-ul și-o și merită. Dar poate că și-o și caută. Vă mai amintiți ce s-a întâmplat ultima oară când televiziunile principale de știri s-au coalizat împotriva unui candidat la președinție? Exact. Ăla a câștigat. Cam atât de pricepută e presa din România la manipulare. Acum, de exemplu, RTV-ul anunță chicotind că Antonescu a scăzut la cota de încredere și sub Băsescu, iar mesajul din background e clar: pentru noi, și Băsescu ar fi mai bun decât fraierul ăsta. Ei, tocmai de asta încep să cred că fraierul chiar are șanse să câștige. Ați văzut flegmele pline de muci pe care hipsterii ecologiști (altfel băieți civilizați) le aplicau pe geamurile mașinii Antenei 3, la protestele de alaltăieri? Cam aia e reacția oamenilor normali la prestația mass media din ultimii ani. Și așa se și explică încăpățânarea multora de a face fix invers de cum le spun televiziunile.

Dar, momentan, PNL-ul este atacat de toată lumea. Ceea ce îl face să devină simpatic. În noua conjunctură, nici numirea unui păcălici fost popă la Cultură nu mai pare chiar atât de gravă. Hai, mă, că e haios Gigel Sorinel! Oamenii se distrează, poate fac prostiile astea din spirit de frondă, tocmai ca să pună paie pe foc. După ce Crin Antonescu va câștiga alegerile, toată lumea o să fie fericită. Și el, și PNL-ul, și televiziunile care își vor fi făcut mâna la înjurat noul președinte.

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: