Fileață rămâne după gratii în dosarul furtului de fier vechi

„Agresorul de la Nana”, așa cum a fost supranumit Ștefan Fileață, cel care în luna mai a agresat o bătrână în timpul unei vizite a Elenei Udrea la Călărași, a primit din partea magistraților o prelungire a mandatului de arestare în dosarul în care este judecat pentru furtul a zeci de tone de fier vechi de la Complexul Energetic Oltenia.

Judecătorii Curții de Apel Craiova au decis ca aceasta să rămână în continuare după gratii, mai ales că, pe fond, în cadrul procesului în care a fost acuzat de complicitate la delapidare, individul a primit o condamnare de un an de zile, care a fost contopită cu o condamnare mai veche, de trei ani, Fileață având, în total, de executat 4 ani de pușcărie. El s-a dorit însă în libertate până la pronunțarea unui verdict final, lucru pe care judecătorii nu i l-au aprobat însă.

În acest dosar, Fileață a fost judecat alături de Marian Vătuiu și Dan Liviu Popescu, doi angajați ai CE Oltenia, cu funcții de conducere la Pinoasa, care au fost și ei condamnați acum două luni la doi ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu 4 ani ca termen de încercare. Vătuiu și Popescu au fost și ei arestați preventiv pentru o perioadă în cadrul anchetei efectuate de polițiști, oamenii legii deschizând dosarul după ce au oprit în trafic două camioane pline cu fier vechi. Proveniența metalului s-a dovedit a fi una ilegală și, astfel, a fost deschis unul dintre cele mai mediatizate dosare din acest an, mediatizarea datorându-se și implicării lui Fileață în această poveste. Individul a fost arestat în ianuarie, când a fost prins conducând unul dintre camioanele cu fier furat, în martie fiind pus sub control judiciar. În mai a agresat-o însă pe bătrâna de la Nana și s-a întors după gratii pentru că a încălcat termenii punerii sale sub control judiciar.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: