Filip, candidat independent la Primăria Rovinari

Robert Filip, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, se gândeşte să candideze ca independent la Primăria Rovinari. Asta în condiţiile în care, în momentul de faţă, este copreşedintele UNPR Gorj. Filip ia în calcul o candidatură pe o platformă civică. Robert Filip spune că este dispus să ia în echipa sa atât cetăţeni apolitici, cât şi liberali din Rovinari care nu-şi mai găsesc rostul în organizaţia locală. În ultima perioadă, Robert Filip s-a implicat în acţiunile umanitare ale Asociaţiei pentru Rovinari.

Robert Filip ar putea fi candidatul PSD-UNPR pentru Primăria Rovinari, în condiţiile în care se va merge pe liste comune. Cu toate acestea, Filip ia în calcul şi ideea de a candida din partea unei asociaţii. „Cert este că, indiferent dacă voi candida sau nu, voi lucra la o platformă care va cuprinde un program de investiţii şi de lucrări făcute inclusiv printr-o asociaţie. Dacă mă voi hotărî să candidez de la o formaţiune politică voi afla în două săptămâni, dacă nu este posibil să candidez în urma unei platforme civice. Voi candida independent, voi crea această platformă cu un program serios, care să cuprindă efectiv proiecte cu bază materială în spate. Dacă vrei să faci o investiţie, se prezintă public şi sursa de finanţare”, a declarat Filip.

Acesta consideră că o candidatură din partea unei platforme civice ar elimina orice speculaţie din partea adversarilor săi. „Nu am spus că voi candida din partea PSD sau UNPR, am spus că mă gândesc serios să fac acest program pentru a evita orice speculaţie că urmăresc ceva anume, că urmăresc să fac vreun capital politic, eu vreau să fac doar nişte lucruri bune, iar lucrurile astea se pot face doar cu un program serios bine definit, stabilit de la bun început. Pot să fac treaba asta chiar independent, chiar să iniţiez această platformă politică”, a precizat Robert Filip.

Copreşedintele UNPR spune că a preluat ideea primarului de la Baia Mare, care şi-a anunţat oficial candidatura din partea unei entităţi civice. „Poate exista o variantă ca această platformă civică, ştiu că mai face cineva în ţară la fel, să includă sprijin politic de la două-trei partide, dacă liderii lor cred că pot să obţină vreun folos, inclusiv de imagine. Am aflat că domnul primar de la Baia Mare face aşa ceva, am citit, m-am documentat şi am ajuns la concluzia că este o idee bună”, spune Filip.

ECHIPĂ

În cazul unei candidaturi din partea unei asociaţii, Robert Filip susţine că va veni şi cu o echipă de consilieri. „Această platformă civică poate să vină în baza unei campanii de strângere de semnături. Chiar şi o persoană fizică poate candida pentru un post de consilier local. Printre consilierii PNL de la Rovinari, mai sunt şi oameni serioşi, iar eu sunt dispus să iau alături de mine oamenii dispuşi să facă treabă. Pot veni cu o echipă de oameni care să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce vor să facă”, a declarat Robert Filip.

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: