Acuză PNL de înşelăciune! Candidat: Nu s-a făcut niciun sondaj!

Scandal cât casa la Partidul Naţional Liberal Gorj, la nici o săptămână de când şefii partidului l-au anunţat pe Octavian Lupulescu candidat la Primăria Târgu Jiu. Ceilalţi candidaţi care au fost incluşi într-un sondaj de opinie spun acum că au fost minţiţi şi că acest studiu sociologic nici măcar nu a fost efectuat. Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, se gândeşte chiar să ceară daune de imagine Partidului Naţional Liberal, în timp ce Marcel Romanescu vrea să ştie ce rezultat a scos în sondaj. Victor Banţa a spus însă că rămâne fidel înţelegerii iniţiale dintre el şi şefii partidului.

Câţiva din candidaţii care au plătit cu mii de euro sondajul de opinie comandat de partid fac acuzaţii grave şi spun că studiul sociologic care ar fi trebuit să arate ce şanse au la Primăria Târgu Jiu nu a fost efectuat, fiind minţiţi de conducerea judeţeană a partidului.

Marian Rotaru, primarul din Leleşti, a afirmat că cei cinci candidaţi au fost umiliţi de conducerea partidului, gândindu-se chiar să ceară daune de imagine şefilor PNL Gorj. ”Este clar că acest sondaj nu s-a făcut. Dacă vor să ne dea banii înapoi, este mai mult decât evident că nu s-a făcut un sondaj. Tu, dacă plăteşti ceva, mai dai banii înapoi? Nu se putea să fie rezultate aşa slabe cum îşi doreau ei. Pot să se spele cu ei pe cap şi să facă ce vrea. Nu ştiu dacă o să fac cerere la partid, s-ar putea să fac cerere în altă parte, să vedem de ce a trebuit să se facă această înşelăciune, prejudicii de imagine, sunt nişte chestii care nu se pot lăsa aşa, nu ne jucăm cu imaginea unui om pentru că aşa au vrut ei. Voi vedea”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Romanescu vrea să ştie rezultatul

Marcel Romanescu, candidatul care ar fi avut probabil cele mai mari şanse să candideze din partea PNL Gorj, spune că nu îşi vrea banii înapoi, le va cere şefilor de partid să-i comunice rezultatele sondajului măcar în ceea ce-l priveşte pe el. ”Eu vreau să aflu propriul meu rezultat, nu mă interesează banii pentru sondaj. Odată ce i-am dat...Vreau să aflu rezultatul meu personal şi asta o să discut cu cei doi copreşedinţi în perioada următoare. În momentul acesta nu am dovezi nici că s-a făcut, nici că nu s-a făcut, de aceea nici nu vreau să acuz pe cineva. Atâta timp cât voi obţine rezultatul meu personal, indiferent cum va fi el, acesta a fost rodul eforturilor financiare pe care le-am făcut. Nu mă interesează rezultatul colegilor mei, eu vreau să ştiu unde mă situez eu”, a spus Marcel Romanescu, fost candidat. 

Victor Banţa a plătit şi el sondajul de mii de euro, dar spune că va respecta înţelegerea iniţială pe care a făcut-o cu partidul şi nu vrea să cunoască nici rezultatul sondajului, dar nu va cere nici banii înapoi. ”Respect cuvântul dat şi înţelegerea sau convenţiile iniţiale cu privire la modalităţile de plată, la plată cât şi la rezultatele sondajului. Înţeleg să respect acest lucru aşa cum a fost acum două luni, cuvântul dat este onorabil să-l dai şi să-l respecţi în orice situaţie. Sunt convins că sondajul a fost făcut, nu mă îndoiesc”, a spus Victor Banţa, fostul prefect de Gorj.

Deputatul PNL, Niculina Mocioi, consideră că a plătit un serviciu de care nu a beneficiat şi atunci corect ar fi să-şi recupereze banii. Mocioi atrage atenţia că nici partidul nu a respectat înţelegerea iniţială, că unul din cei cinci candidaţi care şi-au manifestat intenţia de a candida va fi şi validat să candideze. ”O să solicit rezultatul, mi se pare firesc în contextul în care am înţeles să achit acea sumă pe care ne-au cerut-o. Mi se pare firesc să ştiu şi pentru ce am plătit, că de asta am şi vrut să intru în acest sondaj. În cazul în care mi se refuză cererea consider că am plătit un serviciu de care nu am beneficiat şi mi se pare firesc să mi se restituie banii”, a spus Niculina Mocioi, deputat PNL Gorj.

Eduard Berca nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima public poziţia.

Vâlceanu: Le înţeleg frustrarea

Conducerea Partidului Naţional Liberal se apără şi spune că nemulţumiţii îşi vor primii banii înapoi. ”Dacă dânşii consideră că nu mai trebuie să-şi respecte cuvântul dat înainte de începerea sondajului atunci foarte bine, nu este nici un fel de problemă, li se vor restitui sumele cu care au participat şi le-am spus că noi în continuare ne ţinem cuvântul dat şi informaţiile rezultate în urma lui vor fi secrete. Sondajul este plătit integral, dar înţeleg că o parte din colegii noştri au o problemă cu asta şi atunci le vom restitui noi. Nu există nici un fond la partid, o să bag mâna în buzunar şi o să-i dau lui Mocioi şi lui Rotaru banii. Le înţeleg frustrarea până la un punct, însă în momentul în care începi să faci rău partidului cred că problema trebuie rezolvată”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.  

VALIDARE

Până una alta, Biroul Politic Naţional al PNL a validat cu unanimitate de voturi propunerile PNL Gorj cu privire la candidatura lui Dan Vâlceanu la Consiliul Judeţean Gorj şi a lui Octavian Lupulescu la primăria Municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: