Final fericit de tur pentru Pandurii

Pandurii au încheiat acest tur de campionat cu un rezultat de egalitate la Galaţi. Scorul partidei a fost alb după 90 de minute, deşi ocaziile de poartă nu au lipsit. După o primă repriză mai bună, pandurii au fost dominaţi în partea a doua a jocului, dar au reuşit să opună o rezistenţă bună unei formaţii cunoscute ca fiind foarte puternică pe teren propriu. Oţelul nu a pierdut pe teren propriu meciurile susţinute în compania echipelor de top ale Ligii I, gălăţenii fiind foarte afectaţi după meci de acest rezultat de egalitate.

Suspendat la meciul de la Galaţi, antrenorul Sorin Cârţu a luat loc în loja oficială, de unde a transmis indicaţii printr-un sistem de comunicare secundului său Florin Bejinaru. Tehnicianul a declarat după meci că rezultatul de egalitate înregistrat de echipa sa la Galaţi a fost echitabil, recunoscând că Pandurii a practicat un joc mai slab în repriza a doua: „Consider că rezultatul este echitabil. A fost un meci cu o primă repriză în care am avut situaţii mai bune de a marca decât cei de la Oţelul, iar partea a doua a partidei a fost una mai slabă, într-un fel influenţată şi de jocul foarte dur pe care l-au făcut gazdele. Pot să recunosc că partea doua a meciului a fost slabă, poate cea mai modestă a noastră din toate aceste nouă partide jucate de când am venit eu la Pandurii”.

Cârţu a mai declarat că echipa sa nu a făcut antijoc, cum au declarat adversarii, menţionând că arbitrul Avram a permis jocul prea dur, fotbaliştii săi fiind deseori loviţi de adversari fără să se ia măsuri disciplinare: „Ei ne-au acuzat de antijoc, dar nu a fost deloc aşa, vor doar să îşi scuze neputinţa. E foarte normal ca un jucător să stea pe jos atâta timp cât e accidentat după ce  îşi primeşte coate în gură, picioare în genunchi sau pumni în figură şi când jocul este oprit de nenumărate ori pentru ca medicul să intre pe teren. Din păcate, cam acesta a şi fost scenariul pe care ei l-au pregătit pentru repriza a doua şi arbitrul le-a fost într-un fel aliat pentru că a permis jocul foarte dur, fără să ia măsuri. Iar pentru mine nu este deloc o surpriză faptul că toate acele lucruri pe care le-am enumerat au fost trecute cu vederea de arbitrul Avram”.

După meci, antrenorul Sorin Cârţu le-a acordat jucătorilor săi două zile libere pentru a merge acasă să voteze, în cazul celor care sunt din România, urmând ca aceştia să revină azi la antrenamente la Târgu Jiu. Oficial, Pandurii vor intra în vacanţă vineri 5 decembrie urmând să revină apoi la Târgu Jiu pe data de 9 ianuarie 2009.

Încă trei accidentaţi după Galaţi

Pandurii au avut trei jucători accidentaţi după acest meci, Orac, Cardoso şi Tremonti ajungând la spital pentru diferite probleme medicale. Orac a fost dus la Urgenţă la Spitalul din Galaţi direct de pe teren, suspect iniţial de o fractură la mână, dar ulterior stabilindu-se că acesta a suferit o contuzie destul de gravă în urma contactului cu crampoanele unui adversar. Mai gravă a fost situaţia fundaşului brazilian Cardoso, care a fost dus noaptea direct la Urgenţă la Spitalul din Târgu Jiu, imediat ce echipa a ajuns acasă, pentru a-i fi cusută o rană la genunchi cauzată şi aceasta tot de crampoanele adversarilor. Şi brazilianul Thiago Tremonti a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, după ce a promit un cot în ochi în timpul jocului, acesta având probleme după meci cu vederea şi având un ochi negru din cauza loviturii puternice primite. (C.D.)

Cârţu: „Am fost nevoit să fiu puţin mai calm!”

Suspendat la meciul de la Galaţi, antrenorul pandurilor a luat loc în loja oficială alături de preşedintele Marin Condescu, care i-a oferit înainte de joc un sistem modern de comunicare cu banca de rezerve. Sorin Cârţu a comunicat permanent cu secundul său Florin Bejinaru, apreciind la finalul meciului că a avut emoţii mai mari decât pe bancă şi că s-a simţit de multe ori legat la mâni pentru că nu putea face nimic pentru echipă: „Cred că am avut mai multe emoţii în tribună, decât am  pe bancă. De acolo, din tribună, se vede mult mai bine jocul, dar pot să spun că m-am simţit de multe ori legat la mâini. Poate că singurul avantaj a fost acela că am fost nevoit să fiu puţin mai calm decât de obicei, pentru că se ştie care este temperamentul meu”. (C.D.)

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: