Finanţare de la Ministerul Culturii pentru Festivalul „Gorjfest“

Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj este singura instituţie de profil din judeţ care a reuşit până acum să acceseze fonduri de la Ministerul Culturii pentru organizarea unui eveniment. Este vorba de Festivalul Internaţional de Arte Vizuale „Gorjfest”, care va debuta la Târgu Jiu în perioada 2-12 octombrie. Numai 12 organizaţii culturale din ţară au reuşit să obţină finanţare de la Ministerul Culturii pentru organizarea unui eveniment cultural.

Festivalul este organizat de mai mulţi ani de Centrul Judeţean de Cultură, dar susţinut de artistul fotograf Teodor Dădălău.

 Ion Cepoi, directorul centrului judeţean de cultură din Gorj, spune că deşi a mai aplicat şi în anii trecuţi la acest proiect, aceasta este prima ediţie în care centrul beneficiază şi de un procent de finanţare din partea Ministerului Culturii prin Programul Naţional de Susţinere a Taberelor Internaţionale de Arte Plastice. „În felul acesta, centrul judeţean devine prima instituţie publică din judeţ care accesează un program guvernamental pentru susţinerea unei manifestări culturale”, a declarat Ion Cepoi, directorul centrului de cultură Gorj.

Suma ce va veni din partea Ministerului Culturii pentru organizarea festivalului internaţional de arte vizuale este de 6.000 de lei. „Pentru noi înseamnă mai mult faptul că am dovedit că se pot obţine bani de la guvern şi pentru cultură şi că avem o portiţă de acum înainte. Încercăm de doi ani să accesăm aceşti bani şi iată că i-am obţinut”, a declarat Ion Cepoi. La eveniment participă artişti plastici din România, Franţa, Germania, Moldova, Serbia, Spania, Turcia şi Ucraina.

ORGANIZARE

Festivalul Internaţional de Arte Vizuale va cuprinde anul acesta două segmente. O tabără internaţională de arte vizuale la Rânca, iar de acolo se va pleca pe diferite trasee ale Gorjului şi un salon internaţional de arte vizuale al cărui vernisaj oficial va fi pe 11 octombrie la Galeriile Fondului Plastic din Târgu Jiu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: