Finanţarea Avi Instant, declarată ilegală

Finanţările firmei Avi Instant au fost declarate ilegale de Corpul de Control al Prefectului. Raportul Corpului de Control şi documentele ce au stat la baza întocmirii acestuia vor fi înaintate la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice în vederea continuării cercetărilor. La rândul său, directorul DADR Gorj a înaintat o adresă la minister, la care a anexat o copie a raportului, în vederea stopării acordării sprijinului financiar în valoare de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi. Taha Al-Borayashia fost contactat telefonic, dar nu a vrut să comenteze. Acesta a spus că nu ştie de această decizie şi că va formula un răspuns atunci când va reveni în ţară.

Corpul de Control al Prefectului a finalizat verificarea documentelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute. În urma controalelor s-a depistat că finanţările firmei Avi Instant au fost obţinute, în mod ilegal, ca urmare a lipsei acordului prealabil al DADR Gorj. Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control, “specialiştii DADR Gorj au stabilit decizii diferite la aceeaşi problematică, iar decizia finală a acestora s-a bazat pe Nota de constatare, care nu poate îmbrăca avizul prealabil”. De asemenea, în raport se mai specifică şi faptul că “regulile referitoare la verificarea creditului nu au fost formalizate prin proceduri interne de lucru”. Raportul şi documentele ce au stat la baza întocmirii acestuia se vor transmite la Inspectoratul Judeţean de Poliţie în vederea continuării cercetărilor. Documentele vor ajunge şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj pentru abaterile de la legalitate şi regularitate referitor la avizul prealabil privind certificarea determinării corecte a volumului creditului.

Raportul, trimis la minister

Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj, a trimis o adresă la minister, la care a anexat şi o copie a raportului Corpului de Control, în vederea stopării sprijinului financiar, în valoare de 3991, 2 mii lei, obţinut de firma Avi Instant. “Am trimis o adresă la minister prin care am comunicat că pentru deconturile 526/ 01.03.2010 şi 846/01.04.2010  nu sunt îndeplinite condiţiile legale de acordare a sprijinului financiar de 3991,2 mii lei. La această adresă am anexat şi o copie a raportului întocmit de către Corpul de Control al Prefectului. În caz contrar riscam să intre banii în cont şi să nu-i pot aloca din cauză că această finanţare era ilegală”, a declarat Aurel Tomescu, directorul DADR Gorj.

Povestea fondurilor

Directorul Direcţiei Agricole Gorj, Aurel Tomescu, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, în luna noiembrie, căreia îi solicită să verifice dacă banii acordaţi din 2005 şi până anul trecut societăţii AVI INSTANT Târgu Jiu s-a făcut conform legii. În acest timp patru directori au ocupat scaunul de şef al instituţiei: Mihail Corlan, Virgil Drăguşin, Petre Tomoiu si Petrică Valeriu. De când a fost numit director al DADR Gorj, Aurel Tomescu a refuzat să mai semneze documentele prin care societatea SC Avi Instant SRL trebuia să intre în posesia sprijinului financiar în valoare de 4 milioane de lei, pe motiv că ar fi fost folosiţi ilegal.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: