Finanţele au blocat conturile a două primării

Arieratele continuă să le facă probleme primăriilor din judeţul Gorj. Două administraţii locale au în prezent conturile blocate pe sumele defalcate din TVA pentru neachitarea datoriilor mai vechi de 90 de zile. Este vorba de primăriile Bâlteni şi Roşia de Amaradia care înregistrează arierate de circa 300 mii lei.

Pentru că nu şi-au plătit datoriile învechite, celor două primării le-au fost blocate conturile pe sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată. Până la achitarea restanţelor, administraţiile locale vor mai putea face plăţi doar din bugetul propriu. Arieratele pe care le înregistrează primăria Bâlteni sunt de 185 mii lei, iar cele ale primăriei Roşia de Amaradia sunt în sumă de 110 mii lei. Nu doar aceste administraţii locale înregistrează arierate. “Se blochează sumele care vin de la bugetul de stat, dumnealor pot să facă plăţi din veniturile proprii pentru desfăşurarea activităţii şi din sumele care vin la bugetul de stat exclusive pentru plata de arierate. Totalul unităţilor administrative teritoriale înregistrează arierate de 15,8 milioane lei, din care programe naţionale 11,5 milioane şi arieratele proprii sunt 4,3 milioane”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier şef în cadrul Trezoreriei Gorj.

Ce spun primarii

Autorităţile locale spun că vor încerca să achite arieratele pentru a-şi debloca conturile. “Sunt facturi restante, ce s-au acumulat în perioada asta, plata la energia electrică, iluminatul public este vreo 20 mii lei, am făcut extinderea reţelei de apă cu cei de la 416, dar a trebuit să achiziţionăm conductă. Noi sperăm să reuşim deblocarea contului în cel mult două săptămâni” , a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, este convins că nu mai are conturile blocate la primărie. “Nu mai sunt blocate conturile, s-au făcut plăţile, am plătit şi salariile miercuri, deci nu e niciun cont blocat. Aşa se întâmplă la fiecare început de lună. Până ne intră cotele, fiind arierate, asta e regula”, a spus primarul.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: