Finanţele conduse de la Craiova, Antifrauda de la Târgu Jiu

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj îşi va pierde personalitatea juridică din luna septembrie. Guvernul a decis ca sediul regional să fie la Craiova, iar aici va rămâne doar o administraţie fiscală a judeţului. Pe de altă parte, Garda Financiară se desfiinţează, însă Direcţia Regională Antifraudă care se va constitui va avea sediul la Târgu Jiu.

Hotărârea de reorganizare a ANAF a fost adoptată în şedinţa Guvernului de la mijlocul săptămânii trecute. Activitatea la nivel teritorial se reorganizează în direcţii regionale ale finanţelor publice, instituţii publice cu personalitate juridică. Din septembrie se formează şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice cu sediul la Craiova, prin absorbţia celorlalte direcţii judeţene ale finanţelor publice din aria de competenţă, inclusiv cea de la Gorj. Directorul DGFP Gorj spune că deocamdată nu se ştie dacă, odată cu aceste schimbări, vor avea loc şi reduceri de personal. “Activitatea direcţiilor judeţene va fi preluată de direcţiile regionale. În locul direcţiilor de finanţe publice judeţene va fi o administraţie fiscală a judeţului şi cu servicii fiscale teritoriale, respectiv Novaci, Târgu Cărbuneşti, Rovinari şi Motru. Practic, contabilitatea şi resursele umane se mută la Craiova. Până acum nu pot să spun nimic despre personalul care va rămâne, n-am primit noi ştate de funcţii şi numărul de posturi. Urmează să primim instrucţiuni”, a declarat Constantin Şarapatin, directorul DGFP Gorj.

Direcţie Regională Antifraudă la Târgu Jiu

Conform Ministerului de Finanţe, au fost stabilite şi sediile structurilor regionale antifraudă, “în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor”. Astfel se face că  s-a stabilit ca noile Direcţii Regionale Antifraudă să fie înfiinţate la nivelul ţării la Suceava, Constanţa, Alexandria, Deva, Oradea, Sibiu, Bucureşti şi Târgu Jiu. Practic, din punctul acesta de vedere, cei 12 comisari care lucrează în prezent la Garda Financiară Gorj, după desfiinţare vor avea mari şanse să fie cooptaţi şi în noua structură a direcţiei regionale.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: