Firma la care a lucrat Ciurel, dizolvată

Societatea Katal Construct SRL la care a fost director pentru puţin timp managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost dizolvată. Decizia Tribunalului Gorj a fost publicată în februarie în Monitorul Oficial. La firmă sunt acţionari fiul lui Ciurel, dar şi persoane care au contracte cu CEO pe alte firme. Subiectul a fost abordat şi de presa centrală, însă Laurenţiu Ciurel a declarat că nu ştia că acţionari la firma fiului sunt oameni de afaceri cu contracte la CE Oltenia.

Katal Construct SRL este o firmă pe care a deţinut-o Cătălin Ciurel, alături de Dumitru Ştefuţi, Adrian Niculescu şi Gheorghe Vlădoiu. Pe 15 februarie a apărut în Monitorul Oficial decizia de dizolvare de drept a societăţii.

Ştefuţi şi Niculescu deţin împreună şi Stefi Company, o societate cu contracte la CE Oltenia. Contactat de Digi 24, Dumitru Ştefuţi a declarat că nu câştigă contracte cu ajutorul lui Ciurel, mai ales că multe le ia în faza de contestaţie. Niculescu este şi patronul firmei Adumit Company, sponsor la CS Energia şi câştigător al mai multor licitaţii la complex. Adumit Company este firma desemnată de anul trecut să construiască fabrica de brichete de la Motru, dar nici avizele nu le-a obţinut până acum.

Laurenţiu Ciurel a fost director la Katal Construct SRL, iar foştii săi patroni au contracte mari cu CE Oltenia, însă nu i se pare că ar fi o problemă. „La ora când eu i-am spus fiului meu că intru pe una din firmele lui, nu ştiam că cei doi sunt acţionari acolo şi dacă aş fi ştiut nu încălcam absolut nici o lege”, a declarat  Laurenţiu Ciurel la Digi 24.

Contracte anchetate de DNA

Contractele companiei cu Adumit Company SRL, Dogerik Trans şi Armeanca sunt verificate şi de DNA. „Acesta este obiectul unui dosar pe care eu l-am trimis la ANI şi eu l-am trimis la procuratură”, declară Ciurel. În realitate DNA a cerut contractele acestor firme la CE Oltenia, iar Ciurel nu a avut încotro. „Am trimis absolut toată documentaţia cu contracte cu absolut tot am trimis-o, şi la DNA, şi la ANI, să se stabilească dacă am vreo vină aici. Vă asigur că nu am niciun fel de încălcare de lege”, a adăugat Ciurel.

Contactat de Digi 24, Dumitru Ştefuţi, a declarat că relaţia cu Ciurel este una „instituţională“. „Eu lucrez din ‘98 în zonă. Aceeaşi relaţie am avut-o cu toţi directorii. Când am ajuns în Gorj am lucrat cu domnul Pisc. Acuma toţi s-au perindat, s-au învârtit. Nu suntem politici şi nici nu ne interesează. (...) Majoritatea lucrărilor le-am luat prin contestaţie“.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: