Firma lui „Felix" nu mai ia curent de la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari a reziliat contractul de furnizare de energie electrică firmei Grivco ce aparţine liderului conservator Dan Voiculescu. Măsura nu reprezintă o bucurie pentru actualii şefi ai termocentralei, în ciuda faptului că ani de zile s-a vorbit despre câştigurile imense pe care le-ar fi avut firmele "băieţilor deştepţi", firme în care a fost inclusă şi cea a lui "Felix". Directorul general Gheorghe Daviţoiu declară că firma respectivă a fost cea care a cerut rezilierea contractului în mod unilateral, pe motiv de reducere a încasărilor în prima parte a acestui an.

"Ne-au notificat în scris că nu au încasările preconizate şi ne-au cerut unilateral rezilierea contractului, lucru pe care l-am şi făcut. Este vorba despre un contract de 25 MW în bandă, nu foarte mare ca valoare, dar care, sigur, ne afectează în contextul crizei", afirmă directorul general al CE Rovinari. Gheorghe Daviţoiu declară că, în baza contractului reziliat, firmei Grivco i-a fost executată o scrisoare de garanţie bancară de 5 milioane de lei, sumă ce reprezintă, cu aproximaţie, valoarea energiei ce ar fi trebuit furnizată pe o lună de zile.

Complexul Energetic Rovinari este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică pe cărbune din România, împreună cu unităţile similare de la Turceni şi Craiova asigurând o treime din producţia de energie a ţării.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: