Firmă păcălită de angajații aduși din străinătate

Firma care deține fermele de pui de la Târgu Jiu se consideră păcălită de angajații aduși din Sri Lanka. Străinii vin de multe ori în România pe cheltuiala angajatorilor, dar pentru ei nu este decât un pas pentru a ajunge în țările occidentale.

Avicarvil a angajat străini după ce nu a găsit forță de muncă la Târgu Jiu. Unii angajați s-au plâns însă de rele tratamente și au plecat, cu riscul de a pierde viza de ședere. Tiberiu Berbece, director în cadrul grupului de firme, susține că unii dintre lucrători fuseseră racolați de o firmă de plasare a forței muncă și doreau să ajungă în altă țară din străinătate. ”Noi suntem pionieri în a aduce forță de muncă în România și ne confruntăm cu problemele interente unui început. Noi am respectat toate condițiile contractuale cu lucrătorii din Sri Lanka, dar am fost provocați de acești lucrători. Este o rețea de transfer a forței de muncă din România în spațiul comunitar, iar noi am fost păcăliți. Suntem o curea de transmisie pentru a ajunge acești lucrători în spațiul comunitar”, a spus Berbece la Radio Târgu Jiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat acum o săptămână un control la sediul Avicarvil din Târgu Jiu, după ce presa a relatat faptul că străinii care lucrează aici se plâng de rele tratamente aplicate de șefi. “În urma autosesizării, pentru efectuarea controlului, am solicitat sprijinul Biroului de Imigrări Gorj, reprezentanţii acestuia însoţiindu-i pe inspectorii de muncă în timpul verificărilor. La sediul angajatorului s-au găsit 17 cetăţeni străini. Având în vedere că persoana juridică pentru care lucrează aceştia are sediul social în judeţul Vâlcea, conform competenţei teritoriale, fişele de identificare, completate în timpul verificărilor, vor fi transmise la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea, pentru definitivarea controlului şi luarea măsurilor legale, în cazul în care acestea se impun”, spunea George Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. (A.M.)

Vizualizări: 3,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: