Firme din Târgu Jiu, pe drumul pierzaniei din cauza facturilor mari. Primar: Putem ajunge la închidere!

Utilitățile tot mai scumpe ar putea avea un efect dramatic asupra firmelor din Târgu Jiu. Autoritățile se tem că facturile prea mari ar putea duce multe societăți în pragul falimentului dacă nu vor fi luate măsuri la timp. “Putem ajunge și la închiderea acestor societăți”, admite primarul Romanescu. Edilul a mai subliniat că, la primărie, doar gazele și curentul fac cât toate salariile angajaților la un loc.

Cel mai mult, primarul a declarat că se teme că târgujienii nu vor mai putea să țină pasul cu plata utilităților. În plus, și firmele riscă să fie afectate.

„Dacă mergem pe tarifele existente pe piață, am ajuns ca salariile din Primăria Târgu Jiu să fie la același nivel cu utilitățile. Și mă refer doar la curent și gaze. E un consum foarte mare. Eu plătesc din bugetul local, nu plătesc din propriul meu buzunar, dar vorbim de fiecare cetățean în parte și vorbim de societățile comerciale care vor suporta această creștere și vor apărea două efecte: creșterea prețului produsului societății comerciale. Pe de altă parte, putem ajunge și la închiderea acestor societăți”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Edilul arată cu degetul tot spre guvernanți, deși tot liberalii, colegii săi, sunt la putere. Romanescu acuză faptul că nu au fost luate măsuri la timp, măsuri care să protejeze românii de astfel de situații.

„Ca țară, am funcționat ca pacientul pe care îl depistezi cu cancer și vrei să-l mai aduci în viață. Așa s-a procedat și în administrația centrală. Nu am luat niciun fel de măsură. Când a bubuit, atunci ne dăm de ceasul morții să căutăm soluția. Poate trebuia finalizat barajul de pe Jiu, hidrocentrala în munte și tot așa”, a mai spus Romanescu, la Radio Infinit.

Primăria Târgu Jiu ar putea plăti, din aprilie încolo, facturi de trei ori mai mari la energia electrică și gaze. Contractele cu actualul furnizor se vor încheia și trebuie să încheie noi contracte. Romanescu a estimat că doar energia electrică va costa aproape zece milioane de lei în acest an.

Vizualizări: 4,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: