Tot mai mulți angajatori apelează la șomajul tehnic

Tot mai mulți angajatori din județul Gorj apelează la șomajul tehnic pentru salariați, semn că afaceriștii sunt din ce în ce mai afectați de pandemie. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj transmite faptul că sunt mai mereu solicitări, fiind tot mai multe în ultima perioadă.

”Sunt societăți care au solicitat, dar până la 31 decembrie 2021. Din câte am discutat la București se lucrează la Ordonanța de Urgență pentru ca acest sprijin să se acorde și pe viitor. Noi lucrăm pentru a face față tuturor solicitărilor și să onorăm la plată în timp util”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Instituția a decontat sume mari de bani pentru șomajul tehnic. ”Am plătit șomaj tehnic unui număr de 737 de societăți comerciale pentru 3.139 de persoane. De asemenea, suma decontată este de peste  4.173 de mii de lei.  Pentru societățile comerciale care și-au redus timpul de muncă cu cel mult 80% pentru o perioadă de cel puțin 5 zile, am decontat peste 3 milioane de lei pentru 463 de firme”, a mai spus Chiriac.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: