Cinci decese anunțate de salariații CE Oltenia de la începutul anului

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia cer reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani și explică faptul că pentru mulți dintre ei este singura șansă de a prinde pensia.

Iar realitatea, din păcate, este de partea lor. În fiecare an le mor zeci de colegi din cauza unor boli grave, cel mai probabil căpătate în anii de muncă grea.

La acest sfârșit de săptămână au fost anunțate două decese. Unul al lui Vasile Gomoi, lăcătuș mecanic la Cariera Lupoaia, care a făcut atac cerebral în noaptea de 10-11 ianuarie și a murit după câteva zile de spitalizare. Al doilea al Mariei Răciulete, o femeie de 54 de ani, care a lucrat 34 de ani la Termocentrala Turceni și a fost acum răpusă de cancer.

CE Oltenia mai are în jur de 11 mii de salariați, dar numărul celor care mor înainte sau în primii ani de pensie este tot mai mare de la un an la altul. Un motiv este și faptul că vârsta medie a celor din producție este de 50 de ani, nemaifiind tineri care să poată lua pe umerii lor munca grea.

În total, salariații CE Oltenia au prezentat în spațiul public cinci astfel de decese de la începutul anului, ceea ce este peste media anilor precedenți.

Vizualizări: 3,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: