Fiscul execută o fostă funcţionară a APIA Gorj

Otilia Arjocu, fostă angajată a APIA Gorj şi condamnată la închisoare cu executare, este de câteva zile în libertate, după ce a făcut o parte din pedeapsa dispusă împotriva sa de instanţele de judecată, dar riscă să rămână în curând fără averea pe care a strâns-o în perioada în care a fost în funcţia publică.

Fiscul a făcut demersurile la instanţă pentru a începe executarea silită a acesteia în vederea recuperării unui prejudiciu de circa un sfert de milion de lei pe care fosta funcţionară l-ar fi adus bugetului APIA Gorj prin plata ilegală a unor subvenţii către rude ale sale.

Demersurile Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj de a recupera paguba respectivă au început încă din vara anului trecut, când la Judecătoria Motru a fost înregistrat un dosar partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial.

Practic, Fiscul a cerut ca partea de avere care îi revine inculpatei condamnate să fie clarificată în instanţă în aşa fel încât să poată fi recuperat prejudiciul. După un an de judecată, magistraţii au făcut un prim pas pentru a clarifica lucrurile, dar procesul este departe de a se încheia, un nou termen fiind stabilit pentru sfârşitul acestei luni. „Admite în principiu cererea privind partaj bunuri comune la cererea creditorului. Constată că pârâţii au dobândit în timpul căsătoriei, în cote egale de 1 fiecare, următoarele bunuri: suprafaţa de 1820 mp teren curţi construcţii şi livezi (…); suprafaţa de 97 mp teren curţi construcţii (…); construcţie C1- casă de locuit cu suprafaţa construită la sol de 138 mp; construcţie C2 – anexă cu suprafaţa construită la sol de 54 mp; construcţie C3 anexă, cu suprafaţa construită la sol de 10 mp şi construcţie anexă C1 cu destinaţia de garaj, cu suprafaţa construită la sol de 97 mp situate în Comuna Padeş, sat Motru Sec, judeţul Gorj. Dispune ieşirea părţilor din starea de indiviziune”, au decis judecătorii în vara acestui an.

Între timp, la mijlocul lunii trecute, Arjocu a reuşit să obţină la Tribunalul Dolj o decizie prin care a fost liberată condiţionat. În ultimii ani, ea a primit mai multe condamnări care, în cele din urmă, au fost contopite într-una singură de 4 ani şi 7 luni, care a fost cu executare. Magistraţii de la Judecătoria Craiova respinseseră iniţial cererea lui Arjocu de a o libera condiţionat şi chiar stabiliseră un termen pentru ianuarie 2019 până la care aceasta să nu mai formuleze o astfel de cerere. Verdictul lor a fost însă contestat şi, în cele din urmă, fosta funcţionară APIA Gorj a avut câştig de cauză la instanţa superioară, care a dispus punerea sa în libertate.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: