Bătut de jandarmi civili pentru că nu se grăbea!

Numai ce au încheiat jandarmii gorjeni campania „Stop Violenţei” că primele rezultate se şi „văd”, un ofiţer şi patru subordonaţi de-ai acestuia snopind în bătaie un bărbat din Târgu Cărbuneşti. Singura vină a victimei a fost aceea că soţia sa conducea maşina prea încet într-o curbă, jandarmii care l-au agresat fiind în mare grabă. Nu atât de grăbiţi însă încât să nu zăbovească vreo câteva minute ca să îşi verse năduful pe cel care acum zace pe un pat de spital.

Incidentul în care un bărbat de 42 de ani a fost jucat în picioare de către oamenii legii s-a produs la marginea oraşului Târgu Cărbuneşti. Daniel Puiu şi soţia sa mai aveau 200 de metri ca să ajungă la domiciliu, deci motive de grabă, nici vorbă. Omul spune că în momentul în care se afla pe podul de peste Gilort, jandarmii aflaţi într-o maşină în spatele său au început să claxoneze şi să facă semne prin care să o grăbească pe şoferiţă. „I-am spus soţiei să meargă încet pentru că avea în faţă un biciclist, era curbă, linie continuă, plus că ne apropiam de casă. Ei au reuşit să ne depăşească şi au oprit, după care s-au dat toţi jos din maşină. Nu era să se dea jos soţia mea la ei, am coborât eu, ca să discut. Nu am apucat să deschid gura că m-au făcut tăvălug. Nu s-au prezentat, dar ulterior au dat de înţeles că erau jandarmi şi se grăbeau să ajungă la Bărbăteşti. La final le-am arătat ce au făcut”, spune bărbatul în timp ce îşi arată un ochi tumefiat complet, el având şi un picior în ghips.

Şoferiţa Daniela Puiu spune că în viaţa ei nu a trăit asemenea momente şi nici nu se gândea vreodată că tocmai oamenii legii ar putea avea un asemenea comportament în trafic, drumurile din Târgu Cărbuneşti nefiind nici multe şi nici autostrăzi ca să se poată „zbura” pe ele. „Au dat în soţul meu cum au nimerit. În toate felurile l-au lovit. L-am şi întrebat pe unul dintre ei dacă sunt sănătoşi şi dacă îşi dau seama ce au făcut. Mi-a spus că sunt beată şi atunci l-am invitat să facem amândoi testele de alcoolemie ca să vedem care dintre noi a consumat ceva înainte de a se urca la volan”, spune femeia.

Promisiune pentru sancţiuni dure

Bărbatul bătut de jandarmi a ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti cu răni care îl vor ţine la pat zile bune. El a fost transferat de aici la Târgu Jiu şi mai apoi la Craiova, nefiind exclusă o nouă mutare a lui la Bucureşti. Acesta a depus imediat o plângere la Poliţie, o anchetă fiind declanşată inclusiv la nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, şefii celor acuzaţi de agresiune menţionând că nu vor tolera un astfel de comportament nimănui. „În urma depunerii unei plângeri împotriva unor angajaţi ai unităţii noastre, care se aflau în afara orelor de program şi în ţinută civilă, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie pentru verificarea celor sesizate, mai ales că în plângere se menţionează o şicanare în trafic şi faptul că aceşti colegi ai noştri au devenit agresivi după ce au blocat calea de acces a unui autoturism. Jandarmeria gorjeană nu va tolera un astfel de comportament”, a menţionat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alin Ivan, jandarmii anchetaţi acum riscând să îşi piardă toată cariera militară pentru gestul necugetat de duminică seara. În consecinţă, dacă vedeţi o maşină de la Jandarmerie cu un şofer grăbit, mai bine călcaţi pedala de acceleraţie şi eventual plătiţi o amendă la radar decât să vă alegeţi cu capul spart de la vreun jandarm nervos că nu are autostradă proprie.

Vizualizări: 9,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: