Fiul primarului din Crasna, în echipa de oină a comunei

Sportul tradiţional al ţării, oina, este practicat şi acum la Crasna. Echipa va participa chiar şi la un turneu în Polonia. Printre jucătorii ce se vor deplasa, în această seară către o locaţie din apropierea Varşoviei se va afla şi fiul primarului din Crasna. Adrian Vamvu, elev în clasa a X-a, practică acest sport de câţiva ani.

O delegaţie formată din 10 jucători de oină ai echipei din Crasna va pleca în această seară într-un turneu în Polonia. Sportivii gorjeni vor lărgi lotul echipei naţionale şi se vor întrece cu oiniştii străini, într-o locaţie din apropiere de Varşovia. Printre jucătorii din Crasna se află şi Adrian Vamvu, copilului primarului Aurel Vamvu. “De aproximativ şase ani avem echipă de oină la Crasna şi mă bucur să jucătorii noştri au atins performanţa de a participa la meciuri internaţionale. De asemenea, sunt foarte mândru de faptul că fiului meu îi place acest sport şi că va face parte din echipa ce reprezintă România la turneul din Polonia. Băiatul meu practică acest sport de câţiva ani şi se descurcă bine. De altfel, sper ca jucătorii de la Crasna să facă spectacol în turneul organizat în afara ţării”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna. Pentru întreţinerea echipei de oină a comunei, primăria cheltuieşte anual aproximativ 50 de milioane de lei vechi.

CONCURS

Comuna Crasna va găzdui, în acest an, Cupa Federaţiei la Oină ce va avea loc în intervalul 19-22 august. În această perioadă cele mai renumite echipe din campionatul naţional vor fi prezente în localitatea gorjeană.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: