Flagrant pentru o şpagă de 500 de lei

Un gorjean depistat cu probleme la mașină va avea o vară de neuitat după ce a fost prins în flagrant dând șpagă unor agenți pentru a-i convinge să închidă ochii la neregulile sale. Faptele s-au produs la Târgu Cărbunești, acolo unde agenții l-au tras pe șofer pe dreapta și i-au cerut actele la control, ocazie cu care au depistat că mașina condusă de acesta avea inspecția tehnică periodică neefectuată.

Poliţiştii au început să întocmească documentele prevăzute de legislație pentru astfel de situaţii, iar șoferul a considerat că dacă va da 500 de lei va „rezolva” într-un fel problema și va scăpa de necazuri. Spre neșansa sa, agenții nu au fost de modă veche şi nu au acceptat banii. Din contră, ei au sesizat imediat un ofițer al Direcţiei Generale Anticorupţie și așa s-a ajuns la un flagrant și la deschiderea unui dosar penal. Bărbatul va fi cercetat sub control judiciar până la lămurirea împrejurărilor în care a ajuns să dea mită.

„Un echipaj format din doi agenţi de poliţie, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj. În urma verificărilor efectuate, agenții de poliție au constatat că autovehiculul are inspecția tehnică periodică expirată. După ce i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să-i fie reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, conducătorul auto a oferit, cu titlu de mită, suma de 500 de lei celor doi polițiști pentru a nu dispune măsurile legale, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au continuat să întocmească  actele de constatare și au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Gorj. În cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile față de inculpat pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, a precizat DGA într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 4,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: