Niculina Mocioi: PNL Gorj nu are un lider

Niculina Mocioi a reapărut pe scena politică, după câteva luni bune de absenţă. Deputata a făcut adeziune la ALDE, nu înainte de a explica motivele pentru care părăseşte PNL. Principala sa nemulţumire a vizat modul în care liberalii şi-au desemnat în vară candidatul la Primăria Târgu Jiu. Mocioi a semnat adeziunea la ALDE, fără a aduce la cunoştinţa liderilor PNL decizia sa. Ba mai mult, consideră că PNL Gorj nu are un lider, precizând că a întrerupt orice formă de comunicare cu Dan Vâlceanu înainte de alegerile locale.

Rep.: De ce aţi ieşit în ultimele luni de pe scena politică?
N.M.: De aproape un an am preferat să nu mai ies public cu niciun fel de declaraţie, nu mi-a fost simplu. Eu nu aş fi putut să merg de mână cu un candidat care nu fost fair-play faţă de echipă. Nu am putut să spun ceva împotriva celui candidat, pentru că s-ar fi interpretat că atac partidul din interior şi iarăşi nu ar fi fost o situaţie care să mă reprezinte. I-am lăsat pe cei de la PNL să-şi facă propria strategie, pentru ca apoi să răspundă. Nu au răspuns în niciun fel pentru rezultatul prost de la locale, nu mai contează nici asta. Dacă au răspunsuri de dat, le au faţă de electorat, nu faţă de mine.

Rep.: Vă referiţi la candidatul desemnat de PNL pentru Primăria Târgu Jiu?
N.M.: Mă refer la domnul Lupulescu. Nu poţi să accepţi o candidatură în acel mod mizerabil. Sigur, dumnealui a făcut acel pas la cererea celor doi copreşedinţi, de la vremea respectivă. Chiar dacă a fost la cerinţa liderilor, dumnealui şi-a pus colegii într-o situaţie umilitoare. Are partea de vină că a acceptat. De multe ori şi eu, în aceşti patru ani, a trebuit să aleg: fac ce-mi cere partidul, dar mă anulez pe mine, ca om? Am avut posibilitatea să candidez şi la Primăria Târgu Jiu de la alt partid, dar am decis să nu fac politică în orice condiţii.

Rep.: Cum v-aţi decis să vă alăturaţi echipei ALDE?
N.M.: De mai multe ori am ales să încalc directiva primită din partea PNL şi m-am trezit susţinând proiecte iniţiate de ALDE. Le-am susţinut, le-am votat şi am decis să mă alătur echipei ALDE şi oficial. Îl susţin pe Dian Popescu pentru că ne cunoaştem foarte, foarte bine. Am o oarecare problemă pentru că sunt indisciplinată, nu respect deciziile politice, am ales tot timpul să răspund cerinţelor celor din stradă, pentru că până la urmă ei m-au trimis în Parlament, chiar dacă am reprezentat un anumit partid. Am reprezentat şi încă reprezint Colegiul V până pe 11 decembrie şi nu aveam cum să mă dezic de ceea ce sunt.

Rep.: V-aţi depus o demisie oficială la PNL sau i-aţi informat pe liderii partidului?
N.M.: Nu, nu aveam de ce. Semnez adeziunea la ALDE, iar ultima adeziune o anulează pe cealaltă. Pe cine puteam informa? Eu cu domnul Vâlceanu nu am niciun fel de comunicare dinainte de alegerile locale. Nu puteam să mai o comunicare cu un om care şi-a bătut joc de propria echipă. Din punctul meu de vedere, n-ai cum să reprezinţi nişte cetăţeni, dacă tu nu şti să-ţi faci echipă. După acel moment am ieşit public, am spus ceea ce am avut de spus. Mă voi rezuma doar la un singur lucru, din ceea ce am spus la acea dată: PNL nu are lider.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: