Ponta i-a cerut lui Călinoiu să renunţe la candidatură. Ce răspuns a primit!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, candidat independent la acest alegeri, după ce a fost scos de pe lista PSD, s-a întâlnit cu fostul premier Victor Ponta. Ponta i-a cerut să renunţe la candidatură, însă Călinoiu a refuzat. Călinoiu a lansat mici atacuri la adresa deputatului Mihai Weber, impus pe listă de conducerea centrală, şi a lui Ciprian Florescu, noul şef de campanie al PSD Gorj.

Reporter: V-aţi întâlnit cu Victor Ponta? Aveaţi în plan să vă întâlniţi.

Ion Călinoiu: Nu eu aveam în plan, ei aveau.  M-am întâlnit şi am stat de vorbă.

Rep.: V-a rugat să renunțați?

I.C.: A bătut apropouri, dar eu am fost foarte categoric. A încercat să-mi explice că el nu e vinovat că nu sunt pe listă. I-am spus că nu mă interesează. Gorjul are nevoie de un deputat al Gorjului și nu ce am avut până acum. Vom avea un deputat, pe Ponta, din partea partidului și pe Călinoiu din partea gorjenilor.

Rep.: V-a lămurit cu problema scoaterii de pe listă?

I.C.: Ne-am lămurit că o să-mi continui drumul. A spus că regretă, i-am spus că acum nu mai contează nicio justificare. De acum fiecare să-și facă treaba și să nu ne deranjăm. Dacă avem oameni comuni, nu trebuie să punem presiune pe nimeni, să-i lăsăm să judece cu mintea lor. Să nu folosească autoritatea de partid, partidul, împotriva oamenilor, să-i intimideze pe cei care sunt cu mine.

Rep.: S-a schimbat ceva în relaţia cu cei care au anunţat că vă susţin?

I.C.: Nu. În continuare primarii mă susţin. Important este că omul de la deputaţi de pe locul 2 (n.r- Mihai Weber) nu a avut susţinere, e foarte clar. Cum să-l susţină primarii dacă nu l-au votat în Comitetul executiv?

Rep.: Ponta a spus că niciodată nu a câştigat un independent.

I.C.: Se poate ca de data aceasta să fie o premieră și eu cred în asta. Am aproape de mine gorjenii şi o echipă puternică.

Rep.: Ciprian Florescu, noul șef de campanie al PSD, a făcut o paralelă între candidatura dvs și a lui Nicolae Mischie, care a pierdut alegerile independent.

I.C.: E o mare diferenţă, Mischie a făcut o pauză destul de mare, nu a candidat imediat. Ciprian Florescu nu are argumente cu ce să lămurească oamenii, nu are, din câte știu, simpatia membrilor de partid. Ce-l recomandă pe el este că ştie să vorbească, ori nu e suficient.

Rep.: Ce propuneţi în campania aceasta?

I.C.: Drumul rapid, mixul energetic, spitalul, calea ferată, fonduri europene pentru tineri. Sunt ușor de susținut în orice guvern, fiind independent. Eu o să fiu un deputat al Gorjului, că nu l-a avut niciodată.

Rep.: Acestea sunt proiecte despre care vorbeați și la PSD, partid cu majoritate în Parlament și nu s-au realizat. Cum faceți dvs. ce nu a făcut partidul?

I.C.: Eu eram preşedinte, nu eram la Parlament și Guvern și nu am avut un deputat al gorjenilor. Eu voi fi acela.

Rep.: Candidați deși aveți o condamnare.

I.C.: Nu am nicio condamnare. Pentru că pe muncă am luat niște bani și am uitat să-i pun în declarația de avere, 600 de lei, respectiv 800 de lei, în 2012 și 2013 și mi s-a dat o condamnare cu amânare. Nu se aplică, nu am cazier, nu am nimic. Nu e definitivă nici asta.

Vizualizări: 5,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: