Florescu îşi intră de azi în pâine ca prefect de Gorj

Noul prefect al judeţului, Ion Florescu, urmează să îşi intre de azi în pâine, după ce a fost instalat oficial vineri în funcţie, în prezenţa ministrului pentru relaţia cu parlamentul, Victor Ponta. La ceremonia  de instalare au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari ai judeţului şi doar câţiva reprezentanţi ai PDL Gorj, filiala locală a PSD fiind cel mai bine reprezentată la eveniment, Ion Florescu fiind până recent vicepreşedinte al organizaţiei.

Noul prefect a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că nu face promisiuni deosebite la început de mandat, el preferând să poată la finalul acestuia să aibă cu ce să se laude. În plus, Florescu, în vârstă de 59 de ani, a precizat că nu îi plac „lucrurile spectaculoase” şi că este adeptul politicii paşilor mărunţi. De altfel, noul prefect a declarat că nici echipa cu care va lucra în perioada următoare nu va fi formată brusc, ci treptat, pentru că se gândeşte că şi cei care trebuie să elibereze acum posturile sunt oameni care trebuie să îşi asigure existenţa dintr-un anumit loc de muncă.

Întrebat dacă va merge în controale la primării vineri seara, când intra în vigoare o avertizare cu cod galben la nivel de judeţ pentru ploi abundente, aşa cum făcea predecesorul său, Florescu a menţionat că „nu”, precizând că doar dacă în teren vor fi situaţii deosebite şi va vedea că primarii nu au luat măsuri din timp pentru a evite acele situaţii. E adevărat că nici codul galben nu s-a prea adeverit, nefiind semnalate probleme în teritoriu, ploaia putând fi considerată, mai degrabă, un semn bun pentru mandatul noului prefect.

Ministrul Victor Ponta a precizat, la rândul său, că „nu va fi furtună în Prefectură” din punct de vedere al schimbărilor, acesta declarându-se convins că noul prefect va avea înţelepciunea de a se achita de atribuţiile care îi revin cel puţin prin prisma experienţei pe care o are. Ion Florescu a mai fost subprefect al judeţului în perioada anilor 1994-1995, ulterior el fiind deputat şi senator de Gorj. El îi succede în funcţie lui Victor Banţa, care, de azi, este inspector guvernamental.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: