Florescu şi-a pus declaraţia de avere la vedere

Noul prefect de Gorj, Ion Florescu, şi-a publicat declaraţia de avere pe pagina de internet a instituţiei, fără a menţiona însă şi veniturile pe care le-a avut ca senator. Acesta ne-a precizat că nu s-a ocupat de "contabilitatea" singurei sale surse de venit pe care a avut-o ca senator, motiv pentru care cei care vor citi declaraţia de avere nu se vor împiedica în cifre, ele neexistând.

Documentul completat de noul reprezentant al Guvernului în teritoriu nu prezintă vreo cifră la capitolul venituri, prefectul menţionând aici că nu a avut niciun alt venit în afară de cel de la Senat şi de pensia lunară de 1560 de lei pe care o are pentru munca prestată înainte de 1990 şi încadrată în grupa I. Prefectul nu a trecut vreo sumă nici la veniturile soţiei sale, în dreptul căreia a menţionat că nu are alte surse de venit în afară de cele de asistent medical, Florescu spunând că nu are cifre exacte pe care să le treacă în declaraţia de avere.

"Nu am nimic de ascuns, numai că e mai greu de cuantificat o sumă anume atât la mine, ca fost senator, cât şi la soţie, care oricum nu are altă sursă de venit în afară de cea de asistent medical. La mine oricine e interesat se pot face nişte calcule, dar e ceva mai complicat pentru că e cu suma forfetară de discutat, iar indemnizaţiile diferă de la lună la lună, ultima valoare netă a acesteia fiind parcă de vreo 4500 de lei. Nu am ţinut contabilitatea de genul acesta niciodată şi de asta nu am ştiut cu precizie, dar dacă cineva e interesat se pot face calculele", afirmă prefectul.

Acţionar la două firme falite şi cam atât...

Conform declaraţiei de avere, prefectul este acţionar minoritar la două firme, despre care spune însă că se află în lichidare. Florescu are acţiuni în valoare de 2500 de lei la Cabif Expert SA şi la Catfloiri Proiect compani SA şi, de asemenea, este preşedinte al asociaţiei de proprietari în blocul în care locuieşte în centrul municipiului Târgu Jiu, funcţia respectivă nefiind retribuită.

"Preşedinte de asociaţie am fost mereu după 1990 pentru că m-au ales oamenii când eram lider sindical şi aşa am rămas. Nu am mai reuşit să îi adun pe toţi vreodată ca să aleagă pe altcineva. Oricum funcţia respectivă nu este plătită în vreun fel. În ceea ce priveşte firmele, acum vreo doi ani am luat de la ele dividende de vreo100 de milioane de lei vechi. Asta a fost prima şi ultima oară pentru că nu au mers lucrurile aşa cum era de dorit, iar acum din câte ştiu de la ceilalalţi acţionari sunt deja în lichidare", afirmă prefectul.

Conform declaraţiei de avere, Ion Florescu nu are credite, terenuri, maşini, conturi în bancă, ci doar un apartament de 84 de metri patraţi cumpărat în centrul municipiului Târgu Jiu după Revoluţie, din fondul de stat.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: