Florescu şi Mergea – primii schimbaţi de noua putere

PDL Gorj consideră necesară schimbarea, pentru început, a prefectului judeţului şi a şefului Inspectoratului Şcolar. Fostul preşedinte al organizaţiei, Ionel Manţog, a fost cel care a făcut public faptul că Ion Florescu şi Nicolae Mergea nu ar mai avea ce să caute în posturile ocupate până acum.

Democrat-liberalul care va conduce campania electorală a PDL Gorj şi toamna aceasta a precizat că actualul reprezentat Guvernului în teritoriu, Ion Florescu, nu a reuşit să ţină Instituţia Prefectului departe de jocurile politice, implicând-o în crearea de dosare penale primarilor PDL. Manţog a menţionat şi că şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Nicolae Mergea, a schimbat directorii de şcoli pe criterii politice, directorii PDL fiind înlocuiţi din funcţii în această vară. "Nu s-a pus până acum problema unor schimbări pentru că e încă devreme, dar dacă vom fi întrebaţi cu siguranţă vom cere aceste  lucruri", a menţionat Manţog.

Florescu: Nu plâng după funcţie

Prefectul de Gorj, Ion Florescu, spune că nu va plânge după funcţie în cazul în care va fi schimbat, deşi luni a susţinut examenul pentru a fi reconfirmat pe post, fiind în aşteptarea notelor. Acesta a menţionat că nu a făcut dosare penale nimănui, precizând că, eventual, Corpul de Control pe care îl are în subordine a sesizat organele de anchetă în cazul în care a găsit "indicii" despre posibile ilegalităţi în anchetele făcute. "L-aş întreba pe domnul Manţog dacă dosarele pe care le are i le-am făcut eu- Eu consider binevenite controalele pentru că atâta timp cât te ştii nevinovat nu ai pentru ce să-ţi faci probleme. Nu sunt bolnav după funcţii şi nu voi plânge după ele", spune Florescu.

Mergea: Plec dar revin pe 6 decembrie

Şeful Inspectoratului Şcolar Gorj, Nicolae Mergea a declarat, la rândul său, că este gata să plece din fruntea instituţiei pentru că ştie că a fost numit politic în postul respectiv. El susţine că, astfel, va avea timp să îşi încarce bateriile pentru perioada de guvernare de după 6 decembrie. "Am schimbat doar 6% din directori, nimic mai mult, şi nu pe criterii politice. Eu sper ca de la centru să ni se dea această eliberare pentru că asta consider că va fi, o eliberare până pe 6 decembrie. Şi aşa acum se cam lucra cu frâna de mână trasă, să nu-şi facă probleme cei de la PDL pentru că voi pleca, nu se pune problema", afirmă Mergea.

Filialele judeţene ale PSD şi PDL Gorj nu au colaborat în acest an sub nicio formă, acestea încheind la începutul anului un protocol care nu a fost respectat însă nicio clipă. Liderii celor două organizaţii s-au certat în permanenţă şi s-au acuzat de comiterea a diferite ilegalităţi, fiecare filială acuzând-o pe cealaltă că şi-a numit reprezentanţi în funcţii de conducere care i-ar fi aparţinut.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: