Florin Mergea spune pentru prima dată: Am dat tot!

Florin Mergea este probabil cel mai mare sportiv pe care l-a dat Gorjul până acum. Un sportiv care a crescut doar ajutat de familie, condițiile de antrenament pentru copii atunci când s-a apucat Florin de tenis fiind aproape inexistente. Și greutățile au continuat și după trecerea la seniori. „Am plecat de la zero absolut acum cinci ani”, a scris sportivul pe facebook în noaptea câștigării medaliei olimpice la Rio. Nu a detaliat. Și nu cred că ne putem imagina. Poate doar sportivii știu ce simt atunci când au convingerea că ar putea performa, dacă ar fi ajutați. Deși statul român se implică prea puțin în sport, marii campioni nu se feresc să spună că luptă pentru România. A spus-o și Mergea: „Aşa se încheie primele noastre Jocuri Olimpice si nu rămânem decât cu un singur gând, acela de a aduce tara noastră pe cele mai înalte trepte ale sportului si de acum încolo”.

Iată câteva pasaje din mesajul scris de Florin Mergea pe facebook la cald, la câteva ore de la primirea medaliei. Un mesaj în care se simte regretul că nu a avut aurul la gât, dar și bucuria că a fost o performanță istorică pentru tenisul românesc. „E 5 dimineaţă si nu am cum sa dorm. Daca as putea, as da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la momentul potrivit, pentru medalia de aur. Aşa cum am spus si la interviuri, a fost cel mai greu si important meci din cariera mea si in acelaşi timp este singurul meci după care am ieşit si am spus: "Am dat tot"....mult sau puţin, nu ştiu..... dar am dat tot. Am avut in fata un Rafa, care deşi nu e la capacitatea de acum câţiva ani, nu a greşit aproape deloc si ne-a făcut mereu sa dam încă o lovitura in plus. Un Marc Lopez care are anul carierei si care mereu a jucat foarte bine alături de Nadal. Fără antrenament pe central si fără sa jucam in condiţii favorabile stilului nostru, am dat tot si am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint, intr-un sport in care noi nu ar trebui sa existam. E adevărat, am intrat in istorie, dar pentru mine cel mai important lucru a fost experienţa de a reprezenta România la cel mai mare eveniment de pe glob. Sa aduc o medalie României e un privilegiu si o onoare, pe care putini o cunosc si o simt cu adevărat aşa cum am făcut-o noi mereu.

Împreună cu Daiana am plecat de la zero absolut acum cinci ani si am trecut prin atât de multe ca nu mi-ar ajunge câteva cărţi daca ar fi sa povestim tot. Important,pentru noi, este ca am reuşit sa ajungem aici, la Rio, sa va aducem o bucurie vouă, romanilor, cei care aţi stat cu sufletul la gura indiferent de ora si ne-aţi susţinut si aţi trimis sute si sute de mesaje. O sa ne facem timp zilele următoare sa va răspundem fiecăruia, pentru ca si noi va respectam la fel cum o faceţi si voi. Cred ca împreună cu Horia am arătat tuturor ceea ce putem face împreună, la cel mai înalt nivel. In sfârşit am atins parte din potenţialul nostru care a fost vizibil încă de la juniori”, este o parte din mesajul pe care îl puteţi citi integral pe pagina de facebook a sportivului.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: