Florin Pavel nu scapă de cătuşe

Instanţele de judecată se joacă cu nervii celor arestaţi preventiv. Ba decid eliberarea, ba rămânerea în arest. Deşi părea să aibă şanse mai mari la instanţa supremă pentru a redeveni o persoană liberă, primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, rămâne în continuare în spatele gratiilor.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a judecat recursul formulat de procurorii Parchetului General la decizia de punere în libertate a edilului, a admis recursul respectiv şi, astfel, Pavel a primit vestea că rămâne pe mai departe în spatele gratiilor. Decizia vine după ce edilul a fost transferat din arestul IPJ Gorj odată cu mutarea la Bucureşti a procesului în care este judecat.

Procesul a început iniţial la Tribunalul Gorj, dar unul dintre inculpaţii din acest dosar, liderul liberal Dian Popescu, a devenit senator şi, astfel instanţa locală nu mai are competenţa să dea un verdict pentru un parlamentar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stabilise iniţial că procesul poate începe la Bucureşti cu Pavel în stare de libertate, pentru recursul procurorilor fiind programat un termen tocmai spre sfârşitul lunii. Termenul respectiv a fost însă devansat, iar ieri magistraţii s-au pronunţat, dând câştig de cauză reprezentanţilor Parchetului. Procesul propriu-zis ar urma să înceapă tocmai spre sfârşitul lunii aprilie, până atunci fiind timp suficient ca primarul arestat preventiv încă din vara anului trecut să mai ceară măcar o dată liberarea sa în anumite condiţii.

Edilul este judecat pentru că ar fi păgubit bugetul Primăriei Peştişani cu sume mari de bani prin acceptarea la plată a unor lucrări neefectuate. Inculpaţi în dosar mai sunt fratele senatorului liberal Dian Popescu, Gabriel, secretarul adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, precum şi omul de afaceri Dan Radu Floarea şi dirigintele de şantier de la firma acestuia Nicolae Isar.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: