Florin Stângă: Pandurii a fost apogeul carierei mele

Florin Stângă, fostul căpitan al pandurilor, a declarat pentru ziarul Pandurul că s-a adaptat deja cu grecii de la Xanthi. Neadaptarea lui era una dintre condiţiile ce îl aduceau pe Stângă înapoi acasă. Grecii de la Skoda evoluează în prima ligă şi ocupau tot locul 11 înaintea etapei din weekend în care Xanthi s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Ergotelis. La Xanthi mai evoluează un român, Mugurel Buga, Stângă având avantajul de a nu fi singur printre străini. Stângă a mai spus că tot ce a realizat în fotbal se datorează echipe târgujiene. Acesta le-a mai cerut suporterilor să aibă răbdare cu Ciobi dar şi cu echipa.

Reporter: Ai plecat brusc de la Târgu Jiu şi ai luat prin surprindere pe toată lumea pentru că nu se preconiza un transfer al tău...

Florin Stângă: Sunt fericit că s-a concretizat acest transfer şi aş vrea să le mulţumesc domnilor Condescu şi Ciobotariu pentru că sunt oameni de mare caracter şi o să le port respect toată viţa pentru ce au făcut pentru mine. Sunt convins că nu le-a fost uşor să mă lase să plec şi pentru asta le mulţumesc.

Reporter: Ai lăsat echipa fără căpitan şi fără un jucător de bază, crezi că se vor descurca fără tine?

Florin Stângă: Da, cred că sunt şi alţi colegi ai mei care pot să fie căpitani de echipă şi nu asta e important. Se vor descurca şi fără mine şi le doresc din tot sufletul baftă şi să îşi realizeze obiectivele pentru acest sezon. Aş vrea să le spun colegilor cu care m-am înţeles foarte bine, mai ales celor din vechea gardă, Chibu, Tili, Popete sau Rusu, că m-am simţit foarte bine alături de ei. Sper să ducă în continuare greul la echipă şi să ţină steagul sus la Pandurii.

Reporter: Cum au fost pentru tine cei patru ani petrecuţi la Pandurii?

Florin Stângă: M-am simţit extraordinar în aceşti patru ani şi aici m-am împlinit ca jucător şi cred că tot ceea ce am realizat eu în fotbal datorez echipei Pandurii. Pot spune că aici a fost perioada cea mai bună din cariera mea de jucător, a fost apogeul acestei cariere.

Reporter: Regreţi în vreun fel despărţirea de echipă, de grupul pe care îl formaţi până acum la Târgu Jiu?

Florin Stângă: Normal că regret pentru că, la Târgu Jiu m-am simţit câteodată chiar mai bine decât acasă. În ultima perioadă, când mergeam acasă la Braşov mă simţeam mai stingher. Târgu Jiul era a doua casă a mea. Mi-am dat seama şi am simţit că toţi oamenii de la club, suporterii sau oamenii de pe stradă mă respectau şi asta m-a făcut să fie foarte fericit acolo. Sper că mă voi întoarce odată la Târgu Jiu şi îi vor revedea pe toţi cei de acolo. Acum îmi doresc să joc cât mai mult în Grecia dar, dacă nu mă voi acomoda aici o să mă întorc cu drag la Târgu Jiu. Îi rog din tot sufletul pe suporteri să aibă răbdare şi cu Ciobi şi cu băieţii pentru că echipa se va reforma prin promovarea tinerilor şi e nevoie de multă răbdare.

Reporter: Transferul acesta e un pas înainte pentru tine?

Florin Stângă: Da, îl consider un pas înainte şi sunt foarte bucuros că am reuşit să mă transfer. E o experienţă nouă pentru mine şi e cu totul altceva pentru că e prima dată când joc afară. Cred că pentru orice jucător e ceva inedit pentru că fiecare şi-ar dori să joace în străinătate. Financiar nu e cu mult mai bine decât la Pandurii. Şi la Târgu Jiu am fost mulţumit de ceea ce mi s-a oferit dar aici e doar o altă experienţă şi o schimbare, să văd cum este să joci în străinătate, cum se comportă oamenii aici pentru că am auzit de la toată lumea că e o altă mentalitate. Chiar mi-am dorit să văd cum este şi mai mult pentru asta am ales să plec nu pentru bani pentru că nu câştig cu mult mai mult decât la Pandurii.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: