FNME: Directorii spun că s-a mai redus pierderea CEO

Sindicatele din minerit şi energie au suspendat acţiunile de protest până după întâlnirea cu ministrul energiei Răzvan Nicolescu. Dacă concluziile vor fi favorabile, sindicatele vor renunţa la proteste. În acelaşi timp, ceilalţi sindicalişti din CE Oltenia pregătesc pichetarea sediului Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Dan Pîrvulescu spune că iniţial a primit un telefon de la Departamentul pentru Energie pentru a stabili o întâlnire pentru data de 3 decembrie, după care au fost convocaţi la o discuţie de directorii Aurel Medinţu şi Daniel Antonie. „I-am trimis ministrului energiei un memoriu şi probabil vor fi discuţii pe acest memoriu“, spune Pîrvulescu. Sindicatele au precizat că dacă nu se înţeleg cu cei de la minister şi cu cei din administraţia CEO vor relua protestele. „Decizia de continuare a acţiunilor de protest se va lua după întâlnirea din data de 3 decembrie cu factori de decizie din Departamentul de Energie. (...) Avem aşteptarea ca ministerul să se aplece spre problema socială din CE Oltenia şi pe problematica CE Oltenia în viitor“, a spus Pârvulescu.

Miercuri are loc discuţia de la minister. La întâlnirea cu Aurel Medinţu şi Daniel Antonie li s-a spus că în octombrie CE Oltenia ar fi pe plus din activitatea de exploatare. „Ni s-a spus franc de către domnul Medinţu şi Antonie nu se va face rectificare pe minus pe cheltuiala cu salariile. (...) Chiar dacă există o pierdere destul de mare în luna octombrie s-a recuperat în jur de 46 de milioane din exploatare şi există premize de a se recupera destul de mult din acea pierdere. Nu ştiu dacă se va recupera tot sau nu. Am fost invitaţi cinci reprezentanţi din zona Oltenia“, a mai spus Pîrvulescu. 

La 6 luni CE Oltenia a înregistrat o pierdere de 193 de milioane de lei, iar la 9 luni era anticipată o pierdere de 155 de milioane de lei. Conducerea CE Oltenia susţine că a reuşit să mai reducă din pierderi, dar până la acest moment nu a făcut un comunicat oficial cu privire la cifrele la 9 luni.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: