DN 66 rămâne un coşmar şi în 2015

Lucrările de modernizare a DN 66 între Bumbești Jiu și Petroșani vor fi finalizate cel mai devreme în toamna anului viitor, asta în condițiile în care în 2015 se va mai lucra și pe tronsonul dintre Rovinari și Bumbești Jiu. Deputatul PSD Scarlat Iriza le-a cerut șefilor Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România un punct de vedere cu privire la situația șoselei respective, interpelarea formulată de acesta primind un răspuns care nu lasă loc de întors.

Șefii CNADNR l-au informat, astfel, pe parlamentarul gorjean că drumul va fi gata în noiembrie 2015, deși e foarte posibil ca și anul viitor pe vremea aceasta să mai primim o veste similară referitoare la prelungirea perioadei de executare a lucrărilor.

Bla-bla-bla…

„Termenul estimat de finalizare a lucrărilor asumat de Constructor este noiembrie 2015. Valoarea de contract acceptată pentru execuția și finalizarea lucrărilor și remedierea oricăror eventuale defecte ale lucrărilor este de 149.705.919, 89 lei, exclusiv TVA. Valoarea de contract acceptată nu va fi depășită”, se arată în răspunsul formulat de directorul general al CNADNR, Narcis Neaga. În răspunsul respectiv acesta precizează și de ce nu sunt gata lucrările acum, așa cum fusese anunțat în urmă cu doi ani, când se dădea ca sigură finalizarea acestora în noiembrie 2014. Neaga enumeră aici mobilizarea greoaie și insuficientă a personalului, utilajelor și echipamentelor de lucru, dar și întârzierea eliberării autorizației de construcție, a condițiilor impuse de Parcul Național Defileul Jiului și, nu în ultimul rând, condițiile meteorologice nefavorabile din acest an, an în care șeful CNADNR a inspectat șantierul de câteva ori, la o vizită din vară el găsindu-i pe muncitori tăind frunze la câini, ocazie cu care a și comparat situația de acolo cu „Adormirea Maicii Domnului”.

Despre ”adormirea” respectivă Neaga va trebui să mai vorbească și anul viitor, dar nu doar pentru că lucrările nu sunt gata, ci și pentru că un alt parlamentar, dar din Valea Jiului, se interesează și el de situația tronsonului dintre Petroșani și Bumbești Jiu. Deputatul respectiv cere la rândul său clarificări despre starea drumului, atâta timp cât Valea Jiului este complet ruptă de zona de sud a țării, drumul din Defileu fiind singura poartă de acces a locuitorilor de acolo spre fostul Regat. În plus, prelungirea la nesfârșit a lucrărilor creează nemulțumiri printre operatorii de turism și firmele de transport, care își văd afacerile puse pe butuci de programul stabilit de muncitori în privința traficului restricționat prin Defileu.

Weber interpelează de ziua lui

Pe lângă Iriza și deputatul PSD Mihai Weber le-a cerut explicații colegilor săi din Guvern cu privire la situația Drumului Național 67 dintre Scoarța – Drăgășani – Pitești, un drum despre a cărei modernizare se tot vorbește de ani de zile. Weber i-a adresat o interpelare ministrului transporturilor, Ioan Rus, chiar în ziua în care parlamentarul gorjean și-a aniversat ziua de naștere, el cerând explicațiile de rigoare, mai ales că, după inundațiile din vară, drumul a fost distrus pe unele porțiuni, despre modernizare nemaispunând nimeni nimic. Weber i-a cerut lui Rus să îi precizeze, în primul rând, dacă există banii pentru proiectul respectiv, asta în condițiile în care actualul ministru s-a tot plâns de lipsa fondurilor pentru modernizarea drumurilor sau construirea unor șosele noi, taxa de 0,7 eurocenți pe litrul de benzină introdusă de Guvern tocmai pentru a fi folosită în acest scop fiind una colectată, dar despre care nu mai vorbește nimeni.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: