FNME nu face congres, Condescu rămâne preşedinte

Sindicatele din Federația Națională Mine Energie (FNME) s-au întâlnit, sâmbătă, la București, pe ordinea de zi fiind convocarea unui congres în care să fie modificat statutul şi pentru alegerea unui nou președinte în locul lui Marin Condescu. Asta era dorinţa sindicatelor din Oltenia, dar celelalte sindicate din FNME nu au acceptat organizarea unui nou congres și au hotărât ca Marin Condescu să rămână președinte la federație până la congresul din 2015.

La finalul lui ianuarie, liderii de sindicat din Oltenia au luat decizia demiterii lui Condescu din funcția de președinte al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), după ce acesta a devenit manager la FC U Craiova.  Atunci a fost luată şi decizia organizării unei întâlniri cu liderii celorlalte sindicate din țară, afiliate FNME, pentru a organiza un congres pe 8 februarie, la care să fie aleasă o nouă conducere din care să nu mai facă parte Condescu.

Numai că propunerea venită din Gorj nu a avut susținere. “Celelalte zone nu vor congres. Se solidarizează cu noi, cu sindicatele din Oltenia, pentru că ştiu problemele de aici, dar nu consideră oportun un congres. Deocamdată Condescu e președinte, dar nu are drept de semnătură”, a declarat Dan Pârvulescu, vicepreședinte FNME. El a mai spus că la ședință a participat și Marin Condescu. Pârvulescu spune că sindicatele din uraniu și Valea Jiului au refuzat organizarea unui congres considerând că Marin Condescu nu trebuie să-și dea demisia. Oricum, sindicatele din Oltenia, rămase în FNME, nu se mai bazează pe sprijinul lui Marin Condescu, el alegând fotbalul și nu mișcarea sindicală.

Pe de altă parte, Condescu a anunţat în ianuarie că renunţă la sindicate şi că va convoca un congres pentru luna martie, dar acum pare dispus să rămână la FNME până în 2015. „Asta a fost dorinţa mea, colegii mei au considerat însă că nu se impune o schimbare acum. Eu rămân la aceeaşi părere, nu vreau să încurc pe nimeni, când consideră dânşii că trebuie făcută schimbarea, convocăm congres. Până atunci, rămân alături de ei”, a spus ieri Marin Condescu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: