Focuri de armă pentru reţinerea unor hoţi

4 bărbaţi suspectaţi de furt de cablu telefonic au prinşi în flagrant, în dimineaţa acestei zile, de poliţişti ai Poliţiei Oraşului Rovinari. Pentru reţinerea suspecţilor care încercau să se sustragă cercetărilor fugind într-o carieră minieră, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, în conformitate cu prevederile legale, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

În noaptea de 22 februarie 2011, orele 01:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către un angajat al unei societăţi de telefonie, despre faptul că între localităţile Şomaneşti şi Stejerei din comuna Câlnic, a pornit alarma de avarie, posibil din cauza sustragerii de cablu telefonic.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că suspecţii au sustras 150 de metri de cabu telefonic, valoarea prejudiciului cauzat depăşind suma de 2.500 lei.

Continuând cercetările, poliţiştii au constatat că suspecţii, după tăierea cablului, s-au îndreptat cu acesta către Cariera Tismana.

La orele 8:45, observând că poliţiştii se apropie de ei, suspecţii au încercat să fugă pentru a se sustrage cercetărilor. Pentru prinderea acestora, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare în conformitate cu prevederile legale, executând 7 focuri de avertisment în plan vertical.

Suspecţii, D.C., de 38 ani, P.I., de 51 ani, U.N., de 32 ani, toţi din oraşul Rovinari şi B.A.V., de 21 ani, din comuna Fărcăşeşti, au fost imobilizaţi de poliţişti ai Poliţiei Oraşului Rovinari şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, fiind conduşi la sediul poliţiei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să dispună măsurile prevăzute de lege.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: