Fometescu vrea să împiedice concursul de la APM Gorj

Gheorghe Fometescu, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, se judecă astăzi cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru postul de director scos la concurs. Fometescu are hotărâre judecătorească definitivă şi executorie de revenire pe funcţie şi cu toate acestea ANFP a scos la concurs postul. Concursul ar trebui să se ţină mâine, dar totul depinde de instanţa de judecată.

Gheorghe Fometescu afirmă că nu va participa în nici un fel la concursul organizat de ANFP pentru că spune el, concursul nu va avea loc. În ciuda celor afirmate de Fometescu, sunt candidaţi care şi-au depus deja dosarul de înscriere. Unul dintre aceştia este chiar Radu Socolovski, şi el ocupant al fotoliului de director la începutul anului. „Pot să fie şi o mie de candidaţi, mă bucur că îşi doresc atât de mulţi funcţia asta, dar concursul nu o să se ţină, e ilegal. Chiar eu am depus cerere să se judece astăzi pentru că mâine e programat. Vreau să se ştie clar că eu nu lupt pentru funcţie ci pentru că am fost notat cu necorespunzător şi pentru banii care mi se cuvin de când nu mai sunt director”, a declarat Gheorghe Fometescu.

Întrebat dacă s-ar prezenta la concurs în cazul în care acesta se mai ţine, Fometescu a precizat categoric că „eu am dat o dată concurs, acum nu este cazul“.

Fostul director al APM Gorj este convins că instanţa de judecată va decide în favoarea lui şi susţine că în cazul în care nu o va face cineva va plăti cu capul pentru decizia de susţine în continuare concursul. „Ei trebuie să înţeleagă că este vorba de hotărâre judecătorească definitivă şi executorie. Eu le-am spus celor de la ANFP că dacă nu mă ia în seamă, Curtea de Conturi nu va trece cu vederea şi va face dreptate, iar cel care va ocupa funcţia de director va plăti cu capul pentru toţi banii cheltuiţi aiurea”, a afirmat Fometescu.

Acesta nu s-a sfiit să o critice pe actuala directoare, Elisabeta Juveloiu, care a spus că nu va participa din cauză că nu au susţinere politică. „Este imposibil să afirmi că nu participi pentru că nu eşti susţinut politic. Înseamnă că nu ai înţeles deloc democraţia şi că acesta nu e concurs. Când eu spun că nu e legal ce se întâmplă…”, a afirmat Gheorghe Fometescu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: