Fondul Proprietatea, împotriva numirii lui Ciurel

Laurenţiu Ciurel a fost numit directorul executiv al Complexului Energetic Oltenia, după ce Constantin Bălăşoiu şi-a dat demisia cu câteva zile înainte de expirarea mandatului. Nominalizarea lui Ciurel a fost aprobată în cadrul Consiliului de Supraveghere cu două voturi împotrivă. Cei care s-au opus numirii sale au fost Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex Bucureşti, şi reprezentantul Fondului Proprietatea, Daniel Naftali. Numirea sa a fost făcută în şedinţa AGA.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia a fost înlocuit după ce trei dintre membri şi-au dat demisiile în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere. Primul care a renunţat la funcţia de conducere a fost chiar directorul general Constantin Bălăşoiu. Acesta a fost urmat de Veronica Nica, directorul Diviziei Financiare şi Sorin Alecu, directorul Diviziei de Strategie şi Dezvoltare. Locul lui Bălăşoiu a fost ocupat de către Laurenţiu Ciurel.

Potrivit noului director al CE Oltenia, directorul de Investiţii de la Rovinari, Ion Petroniu, a fost numit în locul lui Sorin Alecu la Divizia Dezvoltare şi Strategie, iar în locul Veronicăi Nica la Divizia Economică a fost promovat adjunctul acesteia, Daniel Pităroiu. “În ceea ce priveşte conducerea Termocentralei Rovinari propunerea mea a fost Ion Pisc. În perioada imediat următoare, la Complexul Energetic Oltenia vor mai avea loc numiri în funcţie, însă organigrama va fi aprobată mult mai târziu”, a declarat Laurenţiu Ciurel. Acesta nu a precizat dacă vor fi sau nu înlocuiţi Trotea şi Burlan.

Mirescu: Mandatul este de 90 de zile

Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului „Energia” Rovinari a spus că mandatul noii echipe de la conducerea CE Oltenia este pe 90 de zile. Faptul a fost confirmat de Ciurel: „Am fost numit cu condiţia ca în următoarele trei-patru luni, o firmă de head-hunting să selecteze un management corporatist. În proporţie de 99% voi participa la acea selecţie”.

Directorul general al CE Oltenia a dezvăluit faptul că a participat şi la selecţia de acum patru luni pentru Consiliul de Supraveghere, dar nu a fost selectat. Atunci firma a avut de ales dintre 70 de participanţi.

SPRIJIN

Laurenţiu Ciurel recunoaşte că a avut şi sprijin politic pentru numirea în noua funcţie. „M-am bucurat atât de sprijinul domnului Călinoiu, cât şi al domnului Cârciumaru”, a spus Ciurel.

CONSILIER

Constantin Bălăşoiu a fost numit deocamdată consilier al actualului director general Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: