Fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor din Bumbeşti Piţic

Primăria Bumbeşti Piţic va depune în aceste zile un proiect pentru accesare de fonduri europene în cuantum de 10.000 de euro. Cu aceşti bani ar urma să fie reabilitate patru drumuri care deservesc şcoli şi biserici de pe raza localităţii. Deşi comuna Bumbeşti Piţic a fost afectată de alunecări de teren, autorităţile locale nu au primit încă fondurile promise de Guvern pentru refacerea drumurilor.

Primăria Bumbeşti Piţic vrea să acceseze fonduri europene pentru modernizarea a cinci kilometri de drumuri săteşti şi comunale. „Am întocmit un proiect pentru obţinerea a 10.000 de euro, fonduri europene. Aceşti bani ne sunt necesari pentru reabilitarea a patru drumuri care deservesc şcoli şi biserici de pe raza comunei, mai exact: DC 28, drumul de-a lungul râului Galbenu, care face legătura cu podul; DC 26, care prelungeşte cu 200 de metri un drum reabilitat în urmă cu câţiva ani;  DC 19 A şi DS 12, ambele în satul Cârligei Deal. Lungimea totală celor patru drumuri este de 5 kilometri. Pe raza comunei avem de asfaltat mai multe drumuri, dar le-am ales pe cele care necesită intervenţii urgente, dat fiind faptul că deservesc şcoli, bisericii”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Proiectul urmează să fie depus în aceste zile. „Noi ne-am evaluat proiectul şi am ajuns undeva la 60 de puncte. Acum urmează să vedem ce va constata AFIR, îl vom depune online, în aceste zile”, a mai precizat Nioaţă. Autorităţile locale aşteaptă fonduri şi la Guvern pentru refacerea drumurilor distruse de alunecările de teren, însă banii promişi întârzie să apară. „Am încercat să refacem cu posibilităţile noastre drumurile până la locuinţele oamenilor. A mai rămas să refacem drumul care duce spre tarla. Pe lângă ajutoarele pentru sinistraţi, am solicitat şi 150.000 de lei pentru refacerea acestui drum. Până în momentul de faţă, nu am primit banii respectivi, însă noi am transmis toate documentele la Instituţia Prefectului”, a mai precizat primarul Nioaţă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: