UATAA a pornit căldura la Motru

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a pus în funcţiune de miercuri, 28 octombrie, centrala cea mare, astfel că începând de astăzi locuinţele cetăţenilor din municipiul Motru ar trebui să fie încălzite la temperatura optimă. Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat, spune directorul Eugen Corcoaţă.

Conducerea UATAA Motru spune că a pornit încălzirea centralizată mai devreme faţă de data planificată, respectiv 1 noiembrie, asta pentru că în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi scăzute. Circa 6200 de gospodării din municipiul Motru sunt racordate la reţeaua de încălzire, dar şi unităţile şcolare, instituţiile din localitate şi agenţii economici. Beneficiarii vor avea şi apă caldă, care a fost oprită pe perioada în care au fost efectuate reviziile instalaţiilor. "Astăzi am pornit căldura, mai devreme faţă de cum am obişnuit populaţia. Temperaturile au scăzut, am luat în calcul pornirea sistemului centralizat. A fost nevoie să finalizăm reviziile şi reparaţiile pe instalaţiile comune. Mă refer la magistrală, la puncte termice, adică schimbătoarele pentru apa caldă care au mers toată vara. Sistemul este funcţional, în momentul de faţă suntem cu personalul în dispozitiv, s-au început manevrele de pornire a cazanului mare. Odată cu căldura se reia şi furnizarea apei calde menajere", a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.     

Conducerea UATAA Motru a anunţat că nu a majorat în acest sezon rece preţul gigacaloriei. "Preţul gigacaloriei este 160 lei, nu se schimbă, este cel mai ieftin. Agentul termic care se plăteşte pentru un apartament cu două camere este de 1.4 gigacalorii. Deci beneficiarul va plăti pe lună agentul termic în valoare de 224 lei, care înseamnă căldură în calorifere şi apa caldă. Le rămâne de plătit apa rece pe care o consumă. Pentru un apartament cu trei camere costurile se ridică la 272 lei, pe lună de iarnă", a mai spus directorul unităţii.

Beneficiarii din municipiul Motru vor avea căldură în locuinţe până în luna martie a anului viitor. 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: