Fonduri europene solicitate de un singur gorjean

Doar un gorjean şi-a depus proiectul pentru atragerea fondurilor de la Uniunea Europeană în cadrul Măsurii 121-Modernizarea exploataţiilor agricole.

Conform directorului Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Cosmin Mazilu, în cadrul celei de-a şaptea sesiuni de cereri de proiecte ce s-a desfăşurat în perioada 1-29 octombrie 2010 s-a primit un singur proiect pentru dezvoltarea unei ferme de la un locuitor din Novaci. „Sesiunea de depunere a proiectelor pe această măsură s-a încheiat, iar Gorjul are doar un proiect depus. Este vorba despre un novăcean care vrea să îşi dezvolte o fermă de animale şi care a solicitat o finanţare de 270.000 euro”, spune Cosmin Mazilu.  Cea mai mare cerere de fonduri europene nerambursabile pentru „Modernizarea exploataţiilor” agricole s-a înregistrat în Constanţa, unde s-au depus 99 de cereri în valoare de 111 milioane de euro.

Milioane de euro puse la dispoziţie

La nivel naţional cererile de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea exploataţiilor agricole depăşesc 350 de milioane de euro. Pentru această sesiune au fost disponibile fonduri nerambursabile în valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro au fost alocaţi pentru sectorul vegetal, iar 60 de milioane de euro pentru sectorul animal. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: