Fost director din Târgu Jiu, audiat într-un dosar de evaziune fiscală

Unul dintre procesele de evaziune fiscală aflat în judecată pe rolul Tribunalului Gorj l-a avut ca martor ieri pe un fost director important de după 1990 la o întreprindere din municipiu, asta pentru că până în urmă cu câțiva ani mai existau fabrici prin oraș. Dorin Chișcan a condus fosta Întreprindere de Mașini Unelte până în primăvara anului 2002, când polițiștii au deschis un dosar penal ce privea modul în care șefii fabricii plătiseră niște facturi și reținuseră contribuțiile sociale ale angajaților fără să le vireze la stat.

Povestea este însă de mult încheiată, iar acum fostul director general s-a prezentat la instanță pentru a depune mărturie într-un dosar de evaziune fiscală produsă de patronii unei firme la care a lucrat pentru scurt timp în 2010. Rămas fără un loc de muncă în acea perioadă, acesta a acceptat să se angajeze la un SRL ce promitea să facă afaceri bune cu vânzarea de piese auto și nu numai, dar cu profit s-au ales doar patronii, nu și angajații, cărora salariile nu le-au fost plătite timp de câteva luni. Dorin Chișcan a declarat că el a părăsit firma după trei luni și jumătate, când s-a convins că toate promisiunile pe care le-a primit la angajare nu au nicio șansă de materializare.

Mărturia acestuia a fost ascultată cu interes și de unul dintre foștii săi patroni, judecat în stare de arest preventiv, dar și de reprezentanții instanței, Dorin Chișcan fiind întrebat pe unde mai lucrează și cu ce se ocupă, prieteni pe care îi avea în rândul avocaților din oraș bucurându-se de revederea cu el. Fostul director a menționat că acum este angajat la Pitești pentru o sucursală din cadrul Nuclearelectrica, Dorin Chișcan precizând că a depășit de mult greutățile pe care le-a avut în trecut.

Dosarul în care a fost audiat acesta îi are ca inculpați pe Constantin Burlacu si Gheorghe Fîciu, ultimul fiind arestat preventiv, ambii fiind acuzați că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 260.000 de lei prin neînregistrarea în contabilitatea firmei lor a operațiunilor derulate cu alte zece societăți comerciale, în ciuda volumului mare de marfă vândută muncitorilor nefiindu-le plătite lefurile la timp. Culmea este că Fîciu, originar din Bustuchin, s-a ales cu acest dosar anul trecut, când era deja în pușcărie, unde executa o pedeapsă privativă de libertate de 4,6 ani pentru înșelăciune, partenerul său de afaceri, un bucureștean recidivist și el, fiind fugit de la domiciliu de mai mult timp.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: