Fost preşedinte FRF, decedat din cauza coronavirusului

Mircea Pascu, fostul președinte al FRF, a murit miercuri la spitalul Matei Balş. Marele rival al lui Mircea Sandu la conducerea FRF era internat în spital de 10 zile, a informat Pro Sport, şi există informații că ar fi decedat de coronavirus.

Mircea Pascu, fostul vicepreședinte dar și fost președinte al Federației Române de Fotbal între 1983 și 1990, a decedat miercuri, la ora 17:00, în vârstă de 85 de ani. Informația a fost confirmată de Mihai Rusu, bun prieten cu Mircea Pascu și fostă voce a Europei Liberă înainte de 1989. Până luni a fost internat la spitalul Colțea, iar  în ultimele 48 de ore a fost mutat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Familia n-a primit informații detaliate, dar se pare că ar fi decedat de coronavirus pe seama multiplelor afecțiuni pe care le avea.

Mircea Pascu suferea de cancer de mai bine de 10 ani, mielom, dar și de diabet și era internat de 10 zile în spital. A fost cunoscut în lumea fotbalului pentru că a fost membru pe viață la FIFA.

Născut la 6 noiembrie 1934, la Petroșani, Mircea Pascu a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții de conducere la cluburi de fotbal de renume, nu numai la FRF. Între anii 1968-1979 a fost secretar, vicepreședinte și președinte al clubului de fotbal Jiul Petroșani. De asemenea, timp de trei ani, din ’80 și până în ’83, a deținut și funcția de președinte la Corvinul.

Vizualizări: 2,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: