Primăria Târgu Jiu ignoră regulamentele FRF

Perioada de pandemie nu s-a încheiat, iar sportul continuă să se desfăşoare, cel puţin în competiţiile naţionale, după reguli stricte. Problema e că aceste reguli nu sunt peste tot respectate şi, la Târgu Jiu, regulamentele sunt încălcate chiar de primărie.

Faptul că pe terenul trei de antrenamente de la Târgu Jiu se pregătesc două echipe de la cluburi diferite constituie o încălcare a regulamentelor FRF în vigoare, a explicat vicepreşedintele AJF Gorj, Daniel Băloi. De câteva luni, pe acest teren, care a aparţinut clubului Pandurii de peste 15 ani, a fost primită la antrenamente şi echipa ACS Viitorul Târgu Jiu, formaţie care ar plăti chirie pentru acest teren către Primăria Târgu Jiu.

Conform regulamentelor FRF stabilite încă din luna iunie, la reluarea antrenamentelor, după starea de urgenţă, două echipe nu pot folosi acelaşi teren de antrenament. „Se pun întrebări, dar nimeni nu răspunde, deşi toată lumea vorbeşte de faptul că, pe perioada de pandemie, se iau măsuri speciale şi trebuie evitate contactele între sportivii mai multor cluburi. Oamenii de sport se întreabă cum este posibil ca pe terenul trei de antrenamente, cei de la Direcţia de Patrimoniu să permită accesul la antrenamente a două echipe de fotbal de la cluburi diferite?”, a întrebat Băloi, fost conducător la Pandurii Târgu Jiu şi om de fotbal la curent cu toate noutăţile din domeniu.

„Toate regulamentele în vigoare încă, adoptate după apariţia acestei pandemii, interzic acest lucru. Nimeni nu s-a sesizat şi totul este posibil la Târgu Jiu. La stadion cei care se ocupă trebuie să înţeleagă că sportul este un domeniu special care are anumite reguli ce trebuie respectate. Sportivii au un statut special şi nu poate intra oricine în contact cu ei. Şi ce se întâmplă acolo la stadionul Municipal întrece orice fel de aşteptări”, a mai spus Băloi la Târgu Jiu TV.

Riscul este ca sportivii unei echipe să-i infecteze pe cei ai celeilalte formaţii care vine la antrenament, mai ales că Pandurii a avut deja un caz confirmat de COVID-19, iar acum a fost depistat un caz şi la centrul de juniori al clubului. Chiar dacă echipele îşi dezinfectează materialele de pregătire, rămân o serie de alte elemente care sunt atinse de sportivii ambelor echipe, dar pe care nimeni nu le mai dezinfectează.

Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: