Fost primar, călcat de hoţi

L-au crezut mai bogat decât pe alţii şi i-au trecut pragul nepoftiţi. Unul dintre cei mai longevivi edili de pe malul Jaleşului a avut parte de o experienţă neplăcută după ce hoţii i-au intrat în curte şi i-au furat cazanul de ţuică, interesul acestora fiind pentru cupru, nu că ar fi adunat ei câteva găleţi de corcoduşe şi nu ar fi avut cu ce să le transforme în tărie.

Nicolae Bâcoi spune că a auzit câinii noaptea lătrând, dar nu i-a băgat în seamă, fiind convins că e vorba despre pisici, nu despre hoţi, el ştiind că din 1980 şi până în 1996 când a fost în fruntea comunei nu a întâlnit semeni care să-i fi pus gânduri rele. Interesant este însă că bărbatul a aflat de la poliţişti despre dispariţia cazanului, soţia sa nedorind iniţial să recunoască furtul.

„Eu eram plecat în bâlci la Godineşti, iar acasă a rămas soţia. Când au venit poliţiştii pe la prânz ca s-o întrebe cum e cu cazanul, de frică, crezând că e ca pe vremea comuniştilor, că vin şi ni-l iau de acasă, ea a negat, a spus că noi nu avem aşa ceva. M-a sunat pe mine, iar eu când am venit acasă am văzut că ne furaseră hoţii. Câinii au lătrat noaptea, dar am crezut că la pisici, nu am avut treabă cu ei. Poliţiştii descoperiseră însă şi cazanul şi hoţii şi atunci am recunoscut că este al meu. Veneau cu el în Meteor, ca să-l topească, probabil. Era tăiat bucăţi, ditamai cazanul, şi urmau să îl ducă la fier vechi probabil, că acum cuprul se vinde mai bine”, spune fostul edil, care a fost păgubit cu vreo 3000 de lei cu această ocazie.

REŢINUŢI

Cât despre autori, poliţiştii au reţinut trei persoane care au fost depistate chiar la intrarea în cartierul Meteor. Oamenii legii au tras pe dreapta maşina acestora şi au descoperit bucăţile de cazan în portbagaj, dar şi o secure, un ciocan, precum şi un baston din plastic, dotat cu un capăt metalic. Indivizii sunt din Teleşti, unul dintre ei susţinând că „ne-au bătut de la 12.00 până acum ca să recunoaştem”, replica anchetatorilor fiind aceea că „bătaia a fost doar cu pixul”.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: