Fosta directoare de la Forestier a dat IŞJ Gorj în judecată

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a fost chemat în instanţă de către fosta directoare adjuncta a Liceului Forestier din Târgu Jiu, Olimpia Ruşescu. Femeia este nemulţumită de faptul că a fost eliberată din funcţia de conducere, deşi a ocupat-o în urma susţinerii unui concurs. Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj i-a transmis Olimpiei Ruşescu că umblă degeaba prin tribunale întrucât postul pe care l-a ocupat nu mai există.

Grupul Şcolar Forestier din Târgu Jiu nu mai are personalitate juridică din acest an. Unitatea de învăţământ a fost comasată cu Grup Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia”. Astfel Marinela Oprea şi Olimpia Ruşescu care ocupau funcţiile de director general respectiv director adjunct la această unitate de învăţământ au revenit la catedră. Olimpia Ruşescu nu a putut accepta situaţia şi a dat în judecată Inspectoratul Şcolar. „Eu am ocupat postul de director adjunct prin concurs, nu aveau dreptul să mă concedieze, nici măcar nu mi-au dat decizie de concediere, dar este un litigiu între mine şi Inspectorat nu vreau să comentez nimic, las instanţa să rezolve problema”, a precizat Olimpia Ruşescu.

Gheorghe Mitescu, directorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj susţine că Olimpia Ruşescu nu poate avea câştig de cauză în instanţă. „Este adevărat a ocupat acel post prin concurs însă nu mai există postul a fost desfiinţat în urma comasării unităţii de învăţământ. Olimpia Ruşescu este liberă să acţioneze în instanţă însă o asigur că nu s-a făcut o ilegalitate”, a declarat Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: