Fostă echipă de Liga 1 aflată la un pas de faliment

Un anunț îngrijorător a fost făcut de președintele AFAN, Emilian Hulubei, în privința situației de la FC Hermannstadt. Fosta echipă de Liga 1 se află acum pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2 şi se bate pentru a promova din nou în prima ligă dar este la un pas de faliment.

Sibienii riscă falimentul dată fiind situația în care se găsesc la ora actuală: insolvență plus salarii restante către fotbaliști. Chiar din interiorul Hermannstadt-ului s-a recunoscut faptul că sunt restanțe către jucători, iar vestea publică făcută de Emilian Hulubei pune punctul pe ”i” în ceea ce privește, cu adevărat, amplitudinea problemelor de acolo. Pentru că e în insolvență, FC Hermannstadt are obligația să nu întârzie plățile către angajați, iar acest lucru deja s-a întâmplat. Datoria pentru care clubul din Sibiu a intrat în insolvență este de ordinul milioanelor de euro, iar celelalte datorii acumulate ulterior cererii insolvenței vor cântări serios în analiza periodică făcute de către organele abilitate. Falimentul este cuvântul pronunțat de Emilian Hulubei, care cu siguranță le dă fiori reci conducătorilor, dar și jucătorilor care mai au de luat bani de la club.

”Hermannstadt a depus planul de reorganizare. Dar, din ce știu, au datorii de trei luni către jucători. În mod normal, salariile trebuie plătite la zi în insolvență. Dar nu respectă, trebuie să deschizi acțiune la tribunal, tribunalul dă șapte termene. Ar trebui să intre în faliment. Se duce tăvălugul pe la instanțele civile și tot nu se plătesc la timp salariile. Un club aflat în insolvență are niște facilități de la un tribunal civil, care n-are treabă cu sportul și nu știe că, dacă nu sunt plătiți jucătorii, e afectată integritatea competiției. Iar falimentul se aprobă foarte greu de către tribunal”, a spus Emilian Hulubei la Digi Sport.

Situația prin care trece FC Hermannstadt este dificilă. Banii care nu au mai intrat în conturile jucătorilor de luni de zile i-au făcut pe aceștia să reacționeze și să nu se antreneze la o ședință a ”principalului” Marius Măldărășanu. În plus, se vorbea că președintele Dănuț Coman a plecat din oraș cu destinația București, dar ulterior s-a întors la echipă și s-a și pozat la un antrenament, pentru a da asigurări că lucrurile sunt în regulă.

FC Hermannstadt este cea mai în formă echipă din play-off-ul Ligii 2, având, după patru etape, opt puncte trecute în dreptul său, după 2-0 cu Unirea Slobozia, 2-1 cu Concordia Chiajna, 0-0 cu Petrolul și 0-0 cu ”U” Cluj.

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: